Glasbenice Lipe Domžale, v sicer okrnjeni zasedbi, razveselile starostnike MGC Bistrica

V tednu, ki se je iztekel, so stanovalce MGC Bistrica z obiskom in nastopom razveselile citrarke, kitaristke in pevke društva Lipa Domžale. Čeprav v okrnjeni zasedbi, zaradi spoštovanja in upoštevanja predpisov, ki še veljajo, so z navdušenjem zaigrale in zapele, kot bi bila zasedba popolna, avla MGC Bistrica pa s poslušalci zapolnjena do zadnjega kotička. Starostniki MGC Bistrica so tokratni nastop spremljali iz prvega nadstropja domskega dela in se prepustili dogajanju, kot bi bili bližje, saj so nastopajoči pričarali atmosfero, v kateri so se s starostniki počutili blizu, pa čeprav fizično daleč.

Vsem nastopajočim, se vsakič znova iz srca zahvaljujemo, za pripravljenost z nastopi starostnikom na obraz pričarat trenutke sreče, veselja in dobrega počutja, kajti to so trenutki, ki pobožajo dušo in vnesejo kanček upanja, da se bodo stvari kmalu vendarle vrnile v nekakšno vsakdanjost, kakršno smo še nedolgo nazaj bili vajeni.

Občutek negotovosti, se je potihoma znova vrnil v naš vsakdan, zato so trenutki glasbe in petja, še toliko bolj pomembni, saj obudijo spomin na tisto sproščenost in prijetnost, ki smo jo čutili in za katero upamo, da jo kmalu spet začutimo. Negotovost je zvesta spremljevalka ne samo mladih, ampak tudi starejših, saj se situacije zavedajo, sočasno pa tudi vedo, da so zaradi številnih zdravstvenih stanj, ki so del starosti, še kako občutljiva skupina.

Iskrena hvala vsem, ki si prizadevate in skupaj z nami iščete načine, kako bi pristopili nasproti starostnikom in jim kar se da polepšali njihov vsakdan. Prepričani smo, da bomo skupaj, z združeni močmi in medsebojno pomočjo, ne glede na omejitve in negotovost, v sklopu zmožnosti, ki jih imamo, lahko še marsikaj naredili.

Hvala vam.

Ekipa MGC Bistrica

Komentarji uporabnikov
Tagi