Gasilski veterani iz PGD Homec in PGD Jarše-Rodica sodelovali na 17. srečanju veteranov GZ Lendava

V soboto, 12. avgusta 2017, je v Radomožancih potekalo 17. srečanje veteranov Gasilske zveze Lendava, ki so se ga udeležili tudi gasilci veterani iz PGD Homec in PGD Jarše–Rodica. Poleg srečanja je potekalo tudi gasilsko tekmovanje na stari ročni brizgalni, na katerem se je pomerilo osem ekip gasilskih veteranov.

Sodelovanje med Gasilsko zvezo Domžale in Gasilsko zvezo Lendava poteka že vrsto let na mnogih ravneh. Obe zvezi sta namreč pobrateni, zato se velikokrat srečujejo na raznih tekmovanjih, srečanjih in na drugih aktivnostih. Vsako leto se gasilski veterani iz PGD Homec in PGD Jarše–Rodica udeležijo srečanja veteranov GZ Lendava. Letos je srečanje potekalo v Radomožancih, kjer so pripravili tudi tekmovanje za gasilce veterane. Po besedah podpredsednika GZ Domžale Toneta Pavliča, ki je tudi sodeloval v tekmovalni ekipi PGD Homec, se je letošnjega srečanja udeležilo osem društev. Na tekmovanju so se pomerili v treh veščinah in sicer na stari ročni brizgalni, v vajah raznoterosti in v šaljivih igrah. Ekipi PGD Homec in PGD Jarše Rodica sta na tekmovanju dosegli odličen uspeh, saj so Homčani zasedli drugo mesto, Jaršani pa tretje.

Rezultati: 1. PGD Radmožanci, 2. PGD Homec, 3. PGD Jarše-Rodica, 4. PGD Kobilje, 5. VZM Županije, 6. PGD Mihovljan, 6. PGD Hotiza, 7. PGD Lendava.

Takšna srečanja so seveda tudi priložnost za druženje, sklepanje novih prijateljstev in obujanje spominov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar
Komentarji uporabnikov
Tagi