Gasilska mladina iz GZ Domžale in GZ Mengeš se je pomerila v gasilskem kvizu

V prostorih Kulturnega in gasilskega doma na Viru je v petek, 4. in v soboto, 5. marca 2016, potekal kviz gasilske mladine za Gasilski zvezi Domžale in Mengeš. Iz obeh gasilskih zvez se je tekmovanja udeležilo 37 ekip, ki so tekmovale v treh kategorijah: pionirji, mladinci in pripravniki. Tekmovalci so se na kvizu pomerili v teoretičnem in praktičnem znanju iz gasilskih veščin in prve pomoči.

Tekmovanje v kvizu gasilske mladine GZ Domžale in GZ Mengeš je potekalo v treh kategorijah in sicer v kategoriji Pionirji (od 7 do 11 let), kategoriji Mladinci (od 12 do 16 let) in kategoriji Gasilci pripravniki (od 16 do 18 let). Vsako ekipo pa sestavljajo trije člani. Pravico nastopa na kvizu ima po ena ekipa iz posameznega prostovoljnega gasilskega društva v vsaki konkurenci, s tem da so ekipe lahko tudi mešane.

Predsednik Komisije za mladino pri GZ Domžale, Boštjan Narobe, je dejal, da se je letošnjega tekmovanja udeležilo 29 ekip iz GZ Domžale (12 ekip je tekmovalo v kategoriji Pionirji, 11 ekip v kategoriji Mladinci ter 6 ekip v kategoriji Gasilci pripravniki) ter 8 ekip iz GZ Mengeš (3 ekipe so tekmovale v kategoriji Pionirji, 3 v kategoriji Mladinci in 2 ekipi v kategoriji Gasilec pripravnik). Petkov večer je bil rezerviran za tekmovanje ekip Gasilcev pripravnikov sobota dopoldan pa je bila rezervirana za tekmovanje ekip Pionirjev in Mladincev. Organizator kviza je bila Komisija za mladino GZ Domžale ob izdatni pomoči PGD Vir (prostor in logistika) ter Komisija za mladino GZ Mengeš. "Hvala vsem, ki so pomagali in sodelovali", je pred podelitvijo nagrad še povedal Narobe. Kviz si je ogledal tudi predsednik GZ Domžale, Stane Kovač.

Tekmovalci so se v kvizu pomerili na področju teorije in v praktičnem delu. Najprej so odgovarjali na vprašanja iz prve pomoči, iz zgodovine gasilstva, požarne preventive in gasilskih znanj. Nato pa so imeli še štafetno vezanje vozlov in poznavanje gasilskega orodja oziroma gasilske spretnosti. Pri zadnjih dveh aktivnostih se je tudi meril čas in v primeru napak, so se tudi odbijale točke. Kviz je v celoti potekal po razpisu za kviz GZ Slovenije.

Tekmovalke in tekmovalci najboljših treh ekip v posamezni kategoriji, ki se bodo tudi udeležile regijskega tekmovanja, so prejeli medalje, ki sta jih podelila predsednik Komisije za mladino GZ Domžale, Boštjan Narobe (ekipam GZ Domžale) in predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj (ekipam GZ Mengeš), skupaj z ostalimi organizatorji tekmovanja v gasilskem kvizu. Na koncu pa je sledila še čisto prava gasilska fotografija. Še pred podelitvijo so na mizo prispele tudi pice in dan je bil popoln.

Rezultati tekmovanja GZ Domžale (prve tri ekipe)

Pionirji: 1. PGD Ihan, 2. PGD Študa, 3. PGD Jarše-Rodica
Mladinci: 1. PGD Rova, 2. PGD Dob, 3. PGD Stob-Depala vas
Gasilci pripravniki: 1. PGD Žeje – Sveta Trojica, 2. PGD Rova, 3. PGD Homec

Vse rezultate si lahko ogledate v priponkah:

Rezultati tekmovanja GZ Mengeš (prve tri ekipe)

Pionirji: 1. PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu, PGD Topole
Mladinci: 1. PGD Loka pri Mengšu, PGD Mengeš, PGD Topole
Gasilci pripravniki: 1. PGD Loka pri Mengšu, 2. PGD Topole

Vse rezultate si lahko ogledate v priponkah:

Več foto utrinkov s kviza si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi