Gasilci reševali Božička s strehe objekta v Češminovem parku

Množico otrok in njihovih staršev je v petek, 23. decembra 2016, v Češminove parku v Domžalah obiskal že letošnji drugi dobri mož Božiček, ki je na otroška lica zarisal nasmehe.

V precej mrzlem večeru so najprej vsi uživali v predstavi Kulturnega Društva Mlin Radomlje, ki so iz muzikala Annie odigrali insert »Sirote in božično presenečenje«. Letošnji muzikal Annie je bil velika uspešnica in kratek ter prilagojen odlomek je bil samo tokrat namenjen vsem najmlajšim. Sirote iz sirotišnice še nikoli niso imele pravega Božiča in nikoli niso dobile daril. Annie se odloči, da gre poiskat Božička, saj bi ga rada vprašala, zakaj jih nikoli ne obišče. Ugotovi, da je za bedo kriva njihova pohlepna vodja sirotišnice in Annie nato reši Božič.

Po predstavi je najprej nekaj zaropotalo, nato pa je na oder prišel palček, kjer je skupaj s sirotami poklical na telefonsko številko 112. Gasilci so prihiteli na pomoč Božičku, saj je namesto na tleh pristal kar na strehi objekta v Češminovem parku. Sledilo je reševanje Božička, kjer so sodelovali gasilci s postavitvijo lestve, da je Božiček s spremstvom lahko prišel na trdna tla med otroke in jih nagovoril. Za njim je zbrane nagovorila podžupanja mag. Renata Kosec, ki je podala še nekaj informacij o dogajanju v Domžalah do konca letošnjega leta. Skupaj z Božičkom pa sta nato vsem zbranim voščila vesele Božične praznike. Sledil je ognjemet, nato pa je Božiček s spremstvom med otroke razdelil sladkarije in pomaranče.

Dogodek je v sodelovanju z Občino Domžale organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije – Območna izpostava Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar
Tagi