Gasilci PGD Studenec na obisku v vrtcu Mavrica v Krtini

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Za letošnje geslo so izbrali stavek »Delujmo preventivno!« Tako so z vso opremo, z novim gasilskim vozilom, s širokim nasmehom, toplim pogledom, naše najmlajše obiskali v okviru tedna otroka, gasilci Prostovoljnega društva Studenec.

Na lep sončen jesenski dan so se odzvali našemu povabili in tako otrokom kot strokovnim delavcem predstavili delo gasilca, njegove naloge, dolžnosti. Predstavili so vozilo, ki jim je v pomoč pri gašenju, pri nesrečah, poplavah, itd., predvsem pa so otroke navdušili z opremo in zvokom sirene ter s kratko gasilsko vajo prikazali načine gašenja.

Marsikateri otrok si želi postati gasilec. Morda jih prepričajo risanke, risani junaki. Srčno pa upamo, da jih prepričajo tudi z zgledom. In le tega smo dobili tudi z obiskom gasilcev – vneto in zaveto so predstavili prostovoljno delo, poudarili kako pomembna je pomoč drug drugemu v stiski, njihovo zavzetost in odgovornost do dela, ki ga opravljajo, čeprav le za besedo hvala, pa je bilo čutiti v njihovih besedah.

Zavedamo se, da je prav, da spodbujamo otroke o delu prostovoljcev že v predšolskem obdobju. Čas, ki so nam ga namenili je zato še bolj neprecenljiv. Tako kot njihovo delo. In hvaležni smo jim za njihov obisk. Vsem gasilcem pa želimo, da bi imeli še naprej moč, željo in pogum reševati.

Hvala!

Andreja Ropotar Jagodic, mag. prof.pv
Vrtec Urša, enota Mavrica

Komentarji uporabnikov
Tagi