Gasilci PGD Studenec med nami ob zaključku Tednu otroka

Tradicionalno imamo v Vrtcu Urša, v enoti Mavrica v Tednu otroka na obisku gasilske Prostovoljnega gasilskega društva Studenec.

Ta dan v tednu težko pričakujemo vsi, majhni in veliki. Vemo, da bo to en prav poseben dan, dan, ko si bomo osvežili znanje, ki nam ga vsako leto posredujejo, izvedeli nekaj novih informacij ter bili deležni skromnih besed, lepih in prijaznih pogledov, čeprav vsi dobro vemo, da je biti prostovoljec izredno zahtevna naloga, včasih necenjena, pa vendar izredno srčna.

In prav to skušamo ob tednu otroka predstaviti majhnim bučkam naše enote. Poslanica ob letošnjem letu, je bila pesem Toneta Pavčka, ki pravi, pravica pravic je pravica živeti, biti otrok, za srečo rojen, tata in mamo ob sebi imeti in jima padati v objem… Res je tako in malenkosti nas delajo neprecenljive.

Prav zato smo še posebej hvaležni, da nas obiščejo in vlijejo upanje, da ni vse v denarju in moči, temveč moč srca je tista vrlina, ki nas dela posebne. In kot pravi Tone Pavček v zaključku pesmi, biti duša v svetu brez duše, majhna svetloba sredi velike teme ali vsaj kaplja v obdobju suše, ne biti nihče, a otrok, ki je vse.

To ste vi, PGD Studenec – hvala Vam!

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, mag. prof. PV; Foto: Andreja Ropotar Jagodic

Komentarji uporabnikov
Tagi