Fantje z vasi na posebni turneji pojejo sovrstnikom

Pet gospodov, združenih v pevsko zasedbo, ki sliši na ime Fantje z vasi se je odločilo za prav poseben projekt. Izkušeni pevci in veliki ljubitelji slovenske ljudske pesmi, ki prihajajo iz okolice Rogaške Slatine, so se odločili za izpeljavo posebne pevske turneje, ki nosi v sebi pomembno poslanstvo. Zadali so si obiskati sovrstnike in tudi starejše, nastanjene v številnih domovih za starostnike po Sloveniji z izjemno željo, da bi s pomočjo prepevanja razveselili ostarele ljudi in jim obudili spomin na slovensko ljudsko pesem, za katero si močno želijo, da ne bi šla v pozabo.

Etapa v sklopu turneje, ki jo navkljub trenutnim razmeram niso želeli prekiniti ali se ji odreči, nosi v sebi pomembno humanitarno noto, gospodje pa z vztrajnostjo in nastopi dokazujejo, da v projekt srčno verjamejo, da so se ga lotili izjemno resno in da si vsekakor želijo s tovrstnim prepevanjem nadaljevati

S petkovim nastopom v MGC Bistrica, so že skoraj na polovici turneje, ki so si jo zadali pred malo več kot letom dni in v sklopu katere si želijo ljudsko pesem ponesti v vseh 125 domov za starejše širom Slovenije.

Izkušeni pevci, ki mojstrsko usklajujejo glasove, so izjemni ljubitelji slovenske ljudske pesmi in morebiti tudi zato precej kritični pri petju, saj velik poudarek njihovega prepevanja sloni na osnovni melodiji, ki mora biti kar se da lepo zapeta, kajti le na tovrsten način pride pesem res lepo do izraza.

Stanovalce MGC Bistrica so razveselili z bogatim programom narodnih pesmi, ki so prava zakladnica kulturne dediščine, za ohranitev katere si Fantje z vasi tudi prizadevajo. Z veseljem pa so zapeli tudi naši stanovalki podoknico in ji za pomemben prihajajoči jubilej, pripravili pravo pravcato presenečenje.

Hvala vam iz srca, Fantje z vasi za bogat program narodnih pesmi, ki ste nam ga odpeli in pripravljenost zapeti podoknico stanovalki.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Komentarji uporabnikov
Tagi