Druženje z Antonom v Knjižnici Domžale

Knjižnica Domžale in Založba Ajda, Murska Sobota sta v sodelovanju z ilustratorjem in karikaturistom Antonom Buzetijem, v torek, 11. februarja 2014, pripravila Druženje z Antonom, na katerem so sodelovali tudi trije slovenski pisatelji.

Ni lepšega kot prijeti v roke otroško slikanico s prijetno zgodbo in lepimi ilustracijami. Pa ste se kdaj spraševali, ko ste v roko prijeli prijetno slikanico, kdo vse se je potrudil, da je ta slikanica nastala? Zagotovo ste se! Veliko srečo so imeli včeraj domžalski otroci, ko so lahko na Druženju z Antonom spoznali avtorja ilustracij mnogih knjig in tudi celo tri pisatelje, ki so napisali mnoge zgodbe, ki otrokom burijo domišljijo.

Ilustrator in karikaturist Anton Buzeti je avtor ilustracij v več kot 30 knjigah za otroke. Njegove ilustracije in karikature so do 22. februarja 2014, na ogled tudi v Knjižnici Domžale. Na Druženju z Antonom so tako otroci iz vrtca in osnovnih šol v treh sklopih spoznavali različne avtorje otroških knjig, katerih dela je ilustriral Anton Buzeti. Gostje druženja so bili Saša Pergar, Jasna Branka Staman   in   Tone Partljič. Po vsakemu srečanju so otroci nato poprijeli za čopiče in pod budnim očesom ilustratorja Antona Buzetija in pisateljev ustvarjali svoje ilustracije in karikature.

Ilustrator in karikaturist Anton Buzeti.

Na zadnjem sklopu srečanja je sodeloval znan slovenski dramatik Tone Partljič, ki je prisotnim učencem šestega razreda OŠ Venclja Perka na zanimiv in hudomušen način povedal nekaj zgodb, ki so se resnično zgodile v njegovem otroštvu in otroštvu njegove matere. Zanimiv način pripovedovanja, kot ga zna samo Tone Partljič, ki je z vsako zgodbo ves čas »na nogah« držal poslušalce, saj so zbrano poslušali vse njegove zgodbe. Hitro so ugotovili, da je takšen pripovedovalec postal samo zaradi tega, ker je že od majhnega ljubil zgodbe iz knjig. Še več. Poistovetil se je z marsikaterimi junaki iz knjig. In seveda verjel vse kar je bilo zapisano v knjigah. Zato se je, kot je povedal, hotel dotakniti sonca … In poslušal je, kako raste trava …

Dramatik Tone Partljič.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi