Druga “Zlata paleta” na OŠ Dragomelj

Na OŠ Dragomelj je v petek, 7. februarja 2020, pred slovenskim kulturnim praznikom, zopet dišalo po različnih barvicah in barvah ter umetniškem duhu in likovni ustvarjalnosti.

Dan so učenci začeli v telovadnici, kjer je bila proslava ob Prešernovem dnevu. Nato so se podali v učilnice, kjer so jim učitelji  predstavili temo 2. vsešolskega likovnega natečaja Zlata paleta. Vsi učenci od 1.-9. razreda so tako ustvarjali likovna dela na temo RASTLIN, pomembnosti za okolje in življenje, ter tako sodelovali na šolskem likovnem natečaju.

Generalna skupščina Združenih narodov je leto 2020 razglasila za mednarodno leto ZDRAVJA RASTLIN. Zdrave rastline so vir življenja, delovanja ekosistemov ter zagotavljanja hrane. Zdrave rastline tudi varujejo okolje, gozdove, biotsko raznovrstnost in zmanjšujejo učinke podnebnih sprememb.

Strokovna žirija je izbrala zmagovalca vsakega razreda, vsake triade in še zmagovalca celotne šole, ter jih nagradila.

Mladi umetniki so si pred začetkom dela ogledali napovedni filmček o natečaju, v katerem so nastopili učenci ter učitelji.

Za likovno izražanje so učenci uporabili barvice, voščenke, plastelin, flomastre, oljne pastele, suhe pastele, tuš, kolaž, kuli, akvarele in tempere ter tako na risalnih listih ustvarjali v različnih tehnikah.

Vsak izdelek je prava mojstrovina, s katero so avtorji želeli sporočiti marsikaj o rastlinah, ki živijo v našem okolju ali pa mi živimo v njihovem.

Avtor: Metka Murn; Foto: OŠ Dragomelj

Komentarji uporabnikov
Tagi