Domžalsko indijansko pleme gostilo jeseniškega

V teh dneh v organizaciji Športno atletskega društva Mavrica v Domžalah že sedmo leto potekajo Indijanske počitnice, ki so resnično nekaj posebnega, doživetega in kamor se venomer znova prijavljajo otroci, ki so radi v naravi in z naravo. Na teh počitniških dogodivščinah otroci pridobijo izkušnje, ki so neprecenljive narave.

Na Indijanskih počitnicah otroci doživljajo tisto, kar smo nekoč doživeli sami. Se še spomnite kavbojcev in indijancev? Tovrstne aktivnosti prilagodijo današnjemu času, trendu, okolju, pri tem pa se otroci veliko naučijo, doživijo in to zanje lahko delijo med seboj in z drugimi. Hkrati pa otroci pridobijo tudi razne veščine, od plezanja po drevesih, izdelovanja pasti, lovljenja rib, iskanja gob, izdelava tipija, totema, kurjenja ognja, izdelava naravnih trstenk, kuhanje z lonca in še in še.

V sredo, 27. junija 2018, so otroci, ki v Domžalah preživljajo Indijanske počitnice dobili obisk skupine sovrstnikov z Jesenic, ki so se v sklopu Oratorija odločili, da bodo letošnje leto obarvali v indijanske barve. Na obisku pri domžalskem indijanskem plemenu, so jih naučili marsikatero indijansko veščino. Vsak izmed njih si je izdelal svoj lok in svojo puščico, s katerim ravna zavzeto, odgovorno in seveda z nekaj vaje tudi spretno. S tem pa je postal pravi Indijanec. Indijansko pleme z Jesenic, gostili so jih preko šestdeset, so odpeljali tudi v Babjo jamo, kjer je sledilo slikovito pripovedovanje zgodb tistih časov in tedanjega preživetja.

»Bela Vrana« je s svojo ekipo Indijancev mladim sovrstnikom z Jesenic podarila kopico lepih počitniških doživetij, velik poudarek pa je bil tudi na nauku, da je dan brez televizije in računalnika lahko res prijeten in lep.

V ŠAD Mavrica tako kot vsako poletje poskrbijo, da vse več otrok preživi aktivno razburljivo ali tudi mirno poletje z naravo, vodo in veseljem v očeh.

Izvedbo program “Za naravi prijazne počitnice” je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in Športna Unija Slovenije.

Privoščite si dan brez televizije in računalnika!

Miha Ulčar; Foto: Mojca Grojzdek

Tagi