Domžalsko drsališče krasijo zimske radosti

Drsališče Domžale od petka, 12. januarja 2018, krasijo razstavljeni likovni izdelki, ki so jih v okviru likovno-literarnega natečaja Zavoda za šport in rekreacijo Domžale ustvarili mladi ustvarjalci iz domžalskih osnovnih šol in vrtcev. Na odprtju razstave so sodelujočim otrokom podelili nagrade, obenem pa so program popestrili z otroškimi pesmicami in zgodbami, ki so jih napisali v okviru letošnje teme natečaja z naslovom Zimske radosti.

Zima s svojim prihodom prinese številne radosti, katerih se najbolj veselijo otroci, pestra domišljija pa obenem poskrbi tudi za njihovo ustvarjalnost. Otroško domišljijo in ustvarjalnost je že drugo leto zapored dodatno spodbudil Zavod za šport in rekreacijo Domžale, ki je decembra lani domžalske osnovne šole in vrtce povabil k sodelovanju na likovnem in literarnem natečaju, ki so ga poimenovali Zimske radosti.

Natečaj se je zaključil v začetku januarja, sodelujoči učenci in učenke iz domžalskih šol ter otroci iz domžalskih vrtcev pa so zelo navdušili s svojimi deli. Njihova dela so razobesili na pokritem delu ob vhodu na drsališče, da si jih bodo lahko ogledali tudi obiskovalci drsališča v prihodnjih dneh. Na odprtju razstave se je zbralo kar nekaj otrok s svojimi starši, kjer so v prijetnem vzdušju prisluhnili zanimivim zgodbam in recitalov učencev ter se sprehodili skozi razstavo, ki so jo ustvarili z zimo in zimskimi radostmi navdihnjeni ustvarjalci. Ob tem niso pozabili tudi povedati, kateri zimski šport je njihov najljubši in kateri zimski športniki jih ta trenutek najbolj navdušujejo.

Mateja Kegelj Kozlevčar je na odprtju razstave dejala, da je bil odziv izjemen, saj je na natečaj prispelo več kot 200 likovnih in literarnih del, ki so jih ustvarili mladi ustvarjalci iz domžalskih osnovnih šol in vrtcev. Tako na likovnem kot na literarnem področju, so nastala čudovita dela, ki so sedaj razstavljena na domžalskem drsališču. Vsem sodelujočim se je tudi zahvalila za njihov prispevek. Tako kot lani tudi letos niso želeli, da bi med otroki nastalo tekmovanje, zato so bili po njenih besedah zmagovalci natečaja prav vsi in tudi vsi so s strani Zavoda za šport in rekreacijo Domžale prejeli nagrade. Še prej pa so nekateri otroci zbranim predstavili svoja dela v obliki zgodb in pesmi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi