Domžalski velikonočni oratorijski dan

Pred cerkvijo Marije Vnebovzete v Domžalah je bilo v soboto, 8. aprila 2017, nadvse veselo. Potekal je namreč velikonočni oratorijski dan, ki se ga je udeležilo skoraj sto otrok ter petnajst mladih animatorjev in šest odraslih domžalskih skavtov, ki so poskrbeli, da so bili otroci v sobotnem toplem in sončnem dnevu polno zaposleni.

Po uvodni katehezi, ki jo je podal župnik mag. Klemen Svetelj, so vsi otroci že nestrpno pričakovali začetek delavnic. Zunaj na parkirišču so s pomočjo odraslih skavtov izdelovali butarice, ki jih bodo na cvetno nedeljo prinesli k blagoslovu. Mladi animatorji so poskrbeli, da so si otroci izdelali tudi dekoracije iz kartona, lične košarice za velikonočne pirhe, kuhali so jajca , ki so jih prej okrasili, v čebulovih lupinah, pekli so ptičke iz testa, izdelovali lesene škatlice za pirhe … Ob dvanajstih sta sledila molitev in kosilo. Po odmoru so se skupine menjavale, tako da so vsi otroci prišli na vsako delavnico. 

Nasmejani otroški obrazi so bili znamenje, da je minil lep in prijeten oratorijski dan. Naučili so se nekaj novih stvari, dobili ideje za družinsko ustvarjanje v krogu družine, vsi so si naredili tudi butarice, različnih velikosti in različno okrašene. Vsi otroci pa se že veselijo poletnega oratorija.
 

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Simona Pivar
Tagi