Domžalski otroci prepričali policista, da jih je obiskal pravi Božiček

Vsi dobro vemo, da je v teh dneh najbolj zaposlen Božiček s svojimi pomočniki. Ker mora v tem času obiskati in obdarovati veliko število otrok po vsej zemeljski obli, se mora natančno držati urnika, pri tem pa mora vse teči kot namazano. Bog ne daj, da bi prišlo do kakšnih težav. No in ravno včeraj, ko je bil napovedan, da v praznično okrašenem Češminovem parku obišče domžalske otroke, mu je pot prekrižal policist. Iz te zagate so ga rešili otroci s starši, ki so dali policistu vedeti, da je res pravi Božiček.

Domžalski otroci so se v petek, 20. decembra 2019, razveselili že drugega dobrega decembrskega moža. Tokrat jih je obiskal mož v rdečem, Božiček po imenu. V praznično okrašenem Češminovem parku ga je tudi letos kljub rahlemu dežju pričakalo polno otrok s starši. Da pa so otroci lažje pričakala prihod dobrega moža, so poskrbeli v Kulturnem društvu Mlin Radomlje s predstavo z naslovom Rdeča kapica, ki so jo odigrali mladi člani dramske skupine.

Po ogledu predstave pa je že prišel čas za prihod Božička. Tokrat je na kraj prizorišča prišel v spremstvu policista, ki ga je na oder pripeljal vklenjenega, saj mu ni verjel, da je to pravi Božiček. Še več. Osumil ga je, da je kradel darila, hodil po strehah in po nebu na črno letal s sanmi. To pa še ni bilo vse. Policist je dal lovcu iz predstave Rdeča kapica celo pihati … Vse skupaj je zelo razburilo babico iz predstave Rdeča kapica, ki je hotela policista, ker je bil tako trd in neizprosen, najrajši po zadnji plati s sprehajalno palico. V nadaljevanju so se za Božička zavzeli vsi zbrani otroci, zato policistu ni preostalo drugega, kot da je začel verjeti, da je vklenil pravega Božička. Dobremu rdečemu možu je zato snel lisice in se mu opravičil. Ko je bil Božiček osvobojen, je lahko pričel s svojim delom, skupaj s palčki je med otroke razdelil razne dobrote in pa tudi pisane balone.

Ko je Božiček opravil svoje delo, se je od otrok poslovil, saj so ga že nestrpno čakali otroci v drugih krajih. Je pa domžalskim otrokom obljubil, da jih prihodnje leto spet obišče. Prireditev v Češminovem parku je organizirala Služba za turizem Občine Domžale v sodelovanju s Kulturnim društvom Mlin Radomlje.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Karin Božič; Video Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi