“DOMŽALSKE ŠPELCE” v Državnem zboru Slovenije

V sredo, 26. septembra 2012, je bila v preddverju velike dvorane Državnega zbora otvoritev dobrodelne razstave UNICEF-ovega projekta "Punčke iz cunj.

Vir: Društvo Lipa Domžale (www.drustvo-lipa.si)

"Punčke" so navdušile poslance, uslužbence Državnega zbora, predstavnike tuje diiplomacije in druge udeležence razstave. V slabi uri je bilo posvojenih kar 115 punčk, prvo punčko "Mojco" je posvojil predsednik Državnega zbora, dr. Gregor Virant.

Današnje varuhinje Punčk iz cunj so bile UNICEF-ove prostovoljke iz skupin: Četrtna skupnost Lj.-Center, iz Pivke in LIPE Domžale.

Predsednik Državnega zbora je v nagovoru izrazill veselje nad prijetnim in toplim ozračjem, ki so ga v Državni zbor pričarale lepe, živo pisane punčke. Poudaril je, da je UNICEF-ov projekt "Punčke iz cunj" plemenit in še posebej pomemben v današnjih časih, ko ljudje izgubljajo zaupanje v inštitucije, tudi humanitarne.

Bolj podrobno je projekt "Posvoji punčko in reši življenje otroka" predstavil izvršni direktor UNICEF-a Slovenija, Tomaž Bergoč: "Prepričan sem, da bo Državni zbor, ki je od leta 2009 tudi UNICEF-ova Varna točka, za punčke prijeten dom in upam, da tu ne ostanejo predolgo."

Razstava bo odprta do 5. oktobra 2012, ogledajo si jo lahko vsi. VABLJENI!
 

Komentarji uporabnikov
Tagi