Domžalske otroke je obiskal še tretji dobri mož

Češminov park, ki ga te dni krasi pravljična zimska vasica, je obiskal še tretji dobri mož. Domžalske otroke je namreč obiskal še dobri stari Dedek Mraz s sivo kučmo in belo brado, s seboj pa je seveda prinesel tudi nekaj dobrot. Pridnim otrokom pa je namenil nekaj besed in jim obljubil, da jih prihodnje leto ponovno obišče.

Prireditev je tudi tokrat v Češminov park privabila veliko število otrok in njihovih staršev. Da pa so otroci lažje dočakali prihod dobrega moža, je za ogrevanje poskrbela Snežna vila, ki jo je odigrala Damjana Golavšek, družbo pa ji je delal medvedek. Kot je že običaj, je prihod Dedka Mraza, ki je na prizorišče prispel s konjsko vprego, pospremila Godba Domžale. Dobri mož je preden se je podal v množico in razdelil dobrote, presenečeno ugotovil, da so nekateri otroci od lanskega leta zrasli za pol, spet drugi pa že tudi za celo glavo.

Dedek Mraz je otrokom naročil, naj bodo prihodnje leto še bolj pridni kot letos in da jih zagotovo obišče čez leto dni, če ga seveda ne bo preveč »trgala« revma, saj je na severu kjer živi zelo mraz. Nato pa je skupaj s medvedkom razdelil še sladkarije. Še prej pa je nebo razsvetlil veličasten ognjemet.

Na prireditvi so bile postavljene tudi stojnice, na katerih je bila ponudba domačih dobrot ter seveda čaj in kuhano vino. Organizatorja prireditve sta bila Občina Domžale in Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan.

Z obiskom dobrega tretjega moža pa praznovanja še ni konec. Že danes zvečer med 17. in 23. uro bo v velikem šotoru pri domžalskem tržnem prostoru potekal Veseljakov oder, kjer bodo nastopili ansambel Donačka, ansambel Veritas in Dejan Vunjak.

Več foto utrinkov s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi