Domžalska gasilska mladina na 18. taboru v Libeličah

Koroška je tudi letos preplavljena z otroci iz domžalske občine. Že 18. zapovrstjo v vasi Libeliče poteka tabor gasilske mladine, ki udeležencem ponuja številne prijetne dogodke in aktivnosti v naravi, ki jo nudi ta majhna koroška vasica.

Letošnjega tabora se udeležuje 50 mladih gasilk in gasilcev iz gasilskih društev Gasilske zveze Domžale, nad njimi pa bedi deset mentorjev, ki se še posebej trudijo, da mladina preživi kar se da prijetne zadnje počitniške dneve.

Vodja tabora, predsednik Komisije za mladino pri Gasilski zvezi Domžale, Boštjan Narobe, nam je povedal, da imajo za udeležence tabora skrbno načrtovan program, ki poleg spoznavanja raznih gasilskih veščin in preventive, vsebuje tudi športne aktivnosti ter izlete v okoliške kraje. Tako so obiskali star mlin v sosednji Avstriji, ogledali so si Libeliče in spoznavali zgodovino tega kraja. Ob domu imajo tudi plezalno steno, zato je del aktivnosti namenjen tudi športnemu plezanju. Pripravili pa so tudi številne delavnice, vezanje vozlov, streljanje z lokom, kuharsko delavnico, naravoslovno delavnico … Učili pa so se tudi ruščine. Skratka dogodivščin jim ne manjka …

Že tradicionalno na taboru organizirajo tudi dan odprtih vrat, kjer jih lahko obiščejo tudi starši. Le-tega so organizirali v sredo, 25. avgusta popoldan. Poleg staršev jih je obiskala tudi delegacija Štaba Civilne zaščite Občine Domžale, sta jo vodila župan Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec in namestnik poveljnika CZ Peter Gubanc. Otroke je obiskala tudi delegacija Gasilske zveze Domžale na čelu s predsednikom Stanetom Kovačem, podpredsednikom Tonetom Pavličem, častnim poveljnikom Janezom Breceljnikom in tajnikom Stankom Grčarjem. Dogodka pa se je letos udeležil tudi predsednik Gasilske zveze regije Ljubljana III. Slavko Jalovec.

Udeleženci tabora so svojim staršem in gostom pripravili program v katerem so prestavili vse aktivnosti s katerimi se ukvarjajo na taboru. Podelili so tudi medalje najboljšim posameznikom, ki sodelovali na tekmovanju v vezanju vozlov in gasilskih disciplinah. Starši in gostje so se med drugim pomerili tudi v kvizu. Ni pa šlo brez "krsta". Po zadnji plati jih je namreč dobila gospodična Tadeja, ki je letos prvič v vlogi mentorice. Tradicija je pač tradicija … Gostje so v nadaljevanju pohvalili gasilski tabor in poudarili pomembnost vključevanja mladih v gasilsko organizacijo ter udeležencem zaželeli čim več prijetnih trenutkov na taboru. Hkrati pa tudi niso pozabili pohvaliti mentorje ter domače gasilce iz Libelič, ki vedno z veseljem pomagajo pri pripravi in izvedbi tabora. Seveda so poskrbeli tudi za pogostitev gostov z dobro domačo hrano.

Več foto utrinkov s tabora si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi