Domžalci spoznavajo Domžale v času

V okviru Društva Lipa, Univerze za tretje življenjsko obdobje, ob torkih potekajo predavanja z naslovom Domžale v času, ki jih vodi Matjaž Brojan, novinar, publicist in avtor številnih del o domžalski kulturni dediščini. Za spoznavanje domžalske preteklosti je kar veliko zanimanja, saj se predavanj udeležuje za dober razred Domžalcev.

Kot je za naš portal povedal Matjaž Brojan, bodo na temo "Domžale v času" izvedli šest predavanja po dve uri. V tem času bodo Domžalci, ki obiskujejo ta predavanja, spoznali domžalsko preteklost, vključno s pradavnino. Pogledali si bodo stare Domžale in razvoj štirih domžalskih vasi. Dotaknili pa se bodo tudi znamenitih osebnosti s posebnim poudarkom na delu Franca Bernika. Pogledali bodo različna dela, knjige, publikacije o domžalskih osebnostih, znanih domžalskih družinah in njihovih usodah ter o slamnikarstvu. Za zaključek pa bodo imeli obhod po Domžalah z razlago posameznih okolij, hiš in zanimivosti.

Do sedaj so izvedli štiri predavanja. Naslednja predavanja bosta v torek  12. februarja, od 17. do 19. ure in v torek 19. februarja, od 16. do 18. ure, v veliki dvorani Domžalskega doma (Ljubljanska 58). Vabljeni!

Avtor: Miha Ulčar
Tagi