Dom upokojencev Domžale z novimi knjižnimi policami

V četrtek, 5. februarja 2015, v dneh pred slovenskim kulturnim praznikom, so se prostori domžalskega Doma upokojencev obogatili z novimi sedmimi knjižnimi policami, ki so delo mojstra Marjana Posavca. Na policah kraljuje petdeset knjig založbe Miš z Gorjuše pri Dobu.

Založba Miš že dlje uspešno sodeluje z domžalskim Domom upokojencev in tako je njegova direktorica, mag. Nataša Zalokar, pred časom prišla na idejo o popestritvi njihovih prostorov z Miševimi policami. Te so namestili po različnih enotah Doma, da bodo čim bolj pri roki vsem potencialnim izposojevalcem – tako stanovalcem Doma kot tudi njihovim svojcem. Gre za kakovostno čtivo, večinoma iz zbirke Srebrne niti, ki je natisnjena v večjih črkah, in prav zato kot ustvarjena za starejše bralce.

V čast tej prijetni novosti, ki bo, kot je poudarila mag. Nataša Zalokar, direktorica Doma upokojencev Domžale, marsikateremu stanovalcu polepšala življenje v Domu, so pripravili tudi prijeten kulturni program, na katerem so se prebirale pesmi Neže Maurer, ki rada sodeluje z založbo Miš, piko na i pa so dodali stanovalci s prepevanjem najrazličnejših slovenskih ljudskih pesmi pod vodstvom mentorice Mojce Kerč. Slovenskega kulturnega praznika tako ne bi mogli počastiti na lepši način, kot so ga!

Avtor: Vesna Sivec Poljanšek; Foto: Tjaša Kobol
Komentarji uporabnikov
Tagi