Dom upokojencev Domžale bogatejši za nov fitnes na prostem

V Domu upokojencev Domžale je danes potekalo odprtje fitnesa na prostem, ki so ga pred kratkim s pomočjo Združenja žensk veleposlanikov Sila postavili na zunanjem prostoru doma. Združenje Sila vsako leto organizira dobrodelni bazar, katerega osnovno vodilo je »share and care« (deliti in skrbeti). Denar s prodajo izdelkov, pa namenijo v dobrodelne namene. Del sredstev zbranih na zadnjem dobrodelnem bazarju, so namenili za fitnes na prostem v Domu upokojencev Domžale. Z novo pridobitvijo bo stanovalcem doma od sedaj naprej na voljo različna vadba na prostem.

Fitnes na prostem je namenjen vadbi vseh generacij. Postal naj bi prostor druženja stanovalcev, njihovih otrok, vnukov, pravnukov, prijateljev, zaposlenih in zunanjih obiskovalcev. Prav tako bo tedensko odprt za vse zainteresirane zunanje obiskovalce. Sklenili pa so dogovor tudi z Društvom Šola zdravja, katerega člani bodo redno prihajali na vadbo na naprave in obenem tamkajšnjim stanovalcem predstavili tudi svoj način vadbe – 1.000 gibov.

Ob odprtju fitnesa na prostem, so v Domu upokojencev Domžale pripravili slavnostno prireditev, ki so se je udeležili: ministrica za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anja Kopač Mrak, sekretarka Martin Vuk, župan Občine Domžale, Toni Dragar, podžupanja, Andreja Pogačnik Jarc, predstavnici Združenja žensk veleposlanikov Sila, predsednik Upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, mag. Boris Koprivnikar, direktorica Doma upokojencev Domžale, Nataša Zalokar, člani Društva Šola zdravja, stanovalci, delavci doma in prijatelji. V kulturnem programu so sodelovali: skupina stanovalk doma –BUM, Pevski zbor Spominčice in mladi kitaristi, ki jih vodi Tomaž Kobol. Program je povezovala Mojca Kerč.  Fitnes na prostem sta s simboličnim prerezom traku odprli stanovalki doma, gospa Osolin in gospa Jančar.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak se je ob tej priložnosti zahvalila za povabilo. Zahvalila se je Združenju Sila, ki je z donacijo omogočilo, da je Dom upokojencev Domžale dobil novo pridobitev. Med drugi je izpostavila, da se je v tem primeru pokazalo, da s skupnimi močmi lahko dosežemo veliko več. Pri tem pa sta pomembna dobra volja in pripravljenost za sodelovanje. Dr. Kopač Mrakova se zaveda, da je športni park oziroma fitnes na prostem za Dom upokojencev Domžale pomembna in velika pridobitev, saj bo združevala stanovalce in tudi zunanje uporabnike.

Tudi župan Toni Dragar se je zahvalil za povabilo in čestital za novo pridobitev. Obenem je še povedal, da je pred kratkim občina Domžale uredila prostor pred ograjo Doma upokojencev, tako da se sedaj športni park doma in fitnes vidi tudi iz zunaj.

Po končani prireditvi  je sledil še ogled in preizkus nove pridobitve Doma upokojencev Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi