Dobrodošli prvošolčki in ponovno pozdravljeni šolarji

Poslanica župana ob prvem šolskem dnevu

Verjamem, da ste si med poletnimi počitnicami nabrali dovolj energije za novo šolsko leto in da se ga boste lotili z veliko dobre volje in zvrhano mero zagnanosti. Posebno dobrodošlico danes izrekam novi generaciji prvošolčkov, kar 424 vas je danes prvič sedlo v šolske klopi.

Vsako leto vam znova zaželim, naj bo vaša pot v šolo varna. Bodite previdni v prometu, na vašo pot v šolo in domov pa bomo posebej pozorni vsi, tako starši kot vozniki.

Želim vam, da svojo vedoželjnost še okrepite, sklenete nova prijateljstva in osvojite nova znanja, ki vam bodo odpirala obzorja. Spoštujte se med seboj in se učite drug od drugega. Izkušnje in znanje vam bodo ostale za vedno.

Vsem želim prijeten, varen in uspešen začetek novega šolskega leta. Prvošolčkom, ki šolska vrata odpirajo prvič pa želim prijeten uvod v novo poglavje njihovega življenja. Občina Domžale na prvi šolski dan vsem domžalskim prvošolcem poklanja majhno pozornost – nahrbtnik, prvošolsko rutko in knjigo z naslovom Hrošček Simon širi zadovoljstvo. Pozornost pa sta letos dodala tudi dva naša javna zavoda – Knjižnica Domžale bo prvošolčke obdarila s kazalko, Kulturni dom Franca Bernika pa z brezplačno karto za ogled Levjega kralja v Mestnem kinu Domžale.

Spoštovane ravnateljice in ravnatelji, učiteljice in učitelji, strokovne delavke in delavci,

zavedam se, da novo šolsko leto tudi pred vas postavlja kup novih izzivov. Verjamem, da so lahko z dobrim vodenjem, obilo dobre volje in medsebojnega spoštovanja vsi izzivi rešljivi. Zato vam vsem želim uspešno šolsko leto, s čim manj pretresi, z veliko vedoželjne mladine in s čim več zadovoljstva pri vašem delu.

Toni Dragar, župan

 

Komentarji uporabnikov
Tagi