Dobrodelna akcija OŠ Domžale, bo Domu upokojencev Domžale omogočila nakup novega defibrilatorja

Danes dopoldne je v prostorih Doma upokojencev Domžale, potekala predaja sredstev zbranih z dobrodelno akcijo Manj svečk za manj grobov 2012. Osnovna šola Domžale je namreč z dobrodelno akcijo zbrala 2.500,00 €, ki so jih namenili Domu upokojencev Domžale in sicer za nakup defibrilatorja in oksimetra.

Dobrodelno akcijo je organizirala Osnovna šola Domžale, kot primer dobre prakse in po zgledu Nove generacije SLS – podmladka Slovenske ljudske stranke občine Zagorje ob Savi in glasbenega kluba Chaosstar,  ki so prvi izvedli tovrstno akcijo leta 2009 v občini Zagorje ob Savi.

V akciji so sodelovali učitelji, učenci in njihovi starši. Tako so 31. oktobra in 1. novembra 2012  na stojnicah pred pokopališči zbirali prostovoljne prispevke, ki so jih namenili Domu upokojencev Domžale za nakup defibrilatorja.

Zbrali so 2.500,00 €. Pri zbiranju sredstev so sodelovali tudi oskrbovanci doma upokojencev. Akcijo je podprla tudi občina Domžale in mnogi donatorji. Vseh donacij so zbrali 1.450 €, tako da so lahko pokrili vse stroške.

Dogodka ob predaji zbranih finančnih sredstev so se udeležili tudi podpredsednik Državnega zbora RS Jakob Presečnik, podžupanja Občine Domžale Andreja Pogačnik Jarc, predstavniki šole in člani Nove generacije SLS občine Zagorje ob Savi.

Zbrana finančna sredstva z dobrodelne akcije, sta direktorici Doma upokojencev Domžale Nataši Zalokar predala v.d. ravnatelja OŠ Domžale Uroš Govc in vodja akcije Mojca Kanduscher. Dogodek je bil obarvan tudi s kulturnim programom, ki so ga pripravili oskrbovanci doma, učenci Osnovne šole Domžale in glasbena skupina Chaosstar.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi