Dedek Mraz obiskal otroke v Češminovem parku v Domžalah

Včerajšnji dan je bil za domžalske otroke težko pričakovani dan, saj jih je proti večeru v Češminovem parku obiskal še tretji izmed dobrih mož, dobri stari Dedek Mraz s sivo kučmo in belo brado.

Prireditev je tudi tokrat privabila v Češminov park veliko število otrok in njihovih staršev. Ob prizorišču je bila postavljena lepo osvetljena pravljična vas, ki je prireditvi dodala poseben čar. Da pa so otroci lažje dočakali prihod Dedka Mraza, jim je Tina iz Lutkovnega gledališča Labirint povedala pravljico o metulju in metuljčici, zaigrali pa so tudi domžalski godbeniki. Nato pa so vsi v en glas začeli klicati Dedka Mraza, ki se je na prizorišče pripeljal s konjsko vprego v spremstvu svojih palčkov. Dedek Mraz je vse lepo pozdravil in otroke povprašal, če so bili letos kaj pridni. Seveda je bil odgovor otrok pritrdilen v kar dobri mož ni podvomil. Skupaj so zapeli zimzeleno pesem o Dedku Mrazu, nato pa je prizorišče razsvetlil ognjemet, ki pa je bil na žalost zaradi goste megle bolj slabo viden. Na koncu je Dedek Mraz otrokom naročil, naj bodo prihodnje leto še bolj pridni kot letos in da jih zagotovo obišče čez leto dni, če ga seveda ne bo preveč »trgala« revma, saj je na severu kjer živi zelo mraz. Nato pa je skupaj s palčki otrokom razdelil še darila.

Na prireditvi so bile postavljene tudi stojnice, na katerih je bila ponudba domačih dobrot in izdelkov lokalnih obrtnikov ter seveda čaj in kuhano vino. Organizatorja prireditve sta bila Občina Domžale in Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan.

S prihodom Dedka Mraza pa še ni konec predprazničnih prireditev. Na vrsti je namreč še »veliki finale« in sicer v kar dveh delih. V torek, 31. decembra 2013, se bo ob 11. uri v Češminovem parku v Domžalah začelo Otroško silvestrovanje. Ob 22. uri se bo v Športnem parku v Domžalah začelo pravo Silvestrovanje, kjer bo za zabavo skrbel ansambel Slovenski muzikantje. Točno ob polnoči pa bo župan Občine Domžale Toni Dragar voščil novo leto.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi