Dedek in babica

Na zadnji dan meseca januarja, smo v goste v enoto Mavrica, vrtca Urša povabili dedka in babico. Že prej smo se pogovarjali zakaj jih imamo radi, kaj vse naredijo namesto nas, kako smo jim lahko hvaležni za ves trud … Zato je bilo povabilo v vrtec, na mestu. Morda tudi zato, ker smo v vrtcu zadnje leto, saj jeseni že korajžno prestopimo prag šole.

Pripravili smo program, s katerim smo jih želeli kar se da razveseliti. Naredili smo skromno darilce ter se naučili dramatizacijo z naslovom Zrcalce. Seveda pa ni manjkalo ne pesmi in plesa. Na koncu pa kot se spodobi, skupinski ples in pogostitev gostov.

Objem dedka in babice, njun pogled pove več kot tisoč besed. Sta nadomestek staršev, a vseeno – dedek in babica dovolita vse, kupita sladke dobrote, peljeta na tortico ali sladoled, kupita najnovejšo igračo – a kar je najpomembnejše – vedno si vzameta čas – čas za vnuke in vnukinje.

To smo začutili tudi mi, na to lepo petkovo skupno dopoldne. Hvala Vam, da ste nas obiskali, napolnili s pozitivnimi besedami, nasmehom in dobro voljo. Brez skrbi, vaše modre misli si bomo srčno skrili v svoje majhne, razigrane, navihane srčke.

Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, mag. prof. PV.; Foto: Andreja Ropotar Jagodic

Tagi