Dan odprtih vrat Doma upokojencev Domžale – Prijaznega Doma srčnih ljudi

Dom upokojencev Domžale je javno socialni varstveni zavod, ki ima lokacijo v samem centru mesta. Enkrat na leto svoja vrata odprejo tudi širše na Dnevu odprtih vrat, kjer si obiskovalci lahko pobližje ogledajo Dom, dogodek pa popestrijo tudi s kulturnim programom.

Letos je Dan odprtih vrat potekal v sredo, 26. novembra 2014. Obiskovalce in stanovalce Doma je v večnamenskem prostoru najprej čakal prijeten kulturni program, v katerem so sodelovali tamkajšnji stanovalci in zaposleni. Prireditve pa so se udeležili tudi gostje iz Doma starejših občanov Metlika, ki so s seboj prinesli belokranjsko izročilo.

V uvodu sta najprej vse prisotne pozdravila direktorica Doma upokojencev Domžale, Nataša Zalokar in direktorica Doma starejših občanov Metlika, Stanislava Majerle. Sledil je nastop pevskega zbora stanovalcev domžalskega doma, ki sliši na ime Spominčice ter skeč o zakonskem paru, ki se ločuje. V nadaljevanju so gostitelji od belokranjskih gostov prejeli pogačo, nato pa so gostje predstavili Belo krajino skozi pripoved, pesem in njihovimi plesi. V avli Doma upokojencev so postavili tudi razstavo zanimivih ročnih del, ki so jih ustvarili gostje iz Metlike.

Dom upokojencev Domžale
Dom upokojencev Domžale zagotavlja stanovalcem različne oblike oskrbe prilagojene potrebam glede na zdravstvene ali starostne težave. Stanovalci bivajo v prijetnih sobah s sanitarijami. Dom pa ima tudi številne skupne prostore za druženje in izvajanje programov. Bivanje v Domu se trudijo popestriti s številnimi vsakodnevnimi aktivnostmi kot so rekreativna in terapevtska telovadba ter ustvarjalni in kreativni krožki ob ročnih delih in družabnih igrah. V okviru kulturnih dejavnosti se tamkajšnji stanovalci srečujejo v pogovorni, literarni in bralni skupini ter skupini za urjenje spomina. V Domu imajo tudi svojo knjižnico, pevski zbor in folklorno skupino. Deluje pa tudi skupina za samopomoč. Za stanovalce organizirajo številne koncerte in zabavne prireditve, zanimiva predavanja, izlete in piknike, skupna praznovanja rojstnih dni … Skratka v Domu se trudijo, da bi bili stanovalci zadovoljni ter polno in razgibano preživljali prav vsak dan.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi