Člani in članice Društva upokojencev Vir so se zbrali na letnem občnem zboru

Le dan po dnevu žena so se članice in člani Društva upokojencev Vir zbrali na rednem letnem Občnem zboru. Prisotnih je bilo kar 66 od 183 članov. Povabilu se je odzvala tudi večina predsednikov in predsednic sosednjih društev upokojencev. Na uradnem delu so bila predstavljena in potrjena vsa poročila, med drugim delovanje balinarske, pohodniške in kolesarske sekcije.

Nato pa so dobili besedo še gostje. Kot prva je prisotne pozdravila ga. Marjana Grošelj, predsednica DU Lukovica in povabila člane na njihovo tradicionalno prireditev 27. maja ob 9. uri v Šentvid pri Lukovici na ogled kulturnih znamenitosti in tradicionalni golaž. Zbora se je udeležila tudi ga. Marija Pirnat, predsednica DU Komenda in predstavnica PZDU Gorenjske, ki je pohvalila delo društva in prisotne povabila na medgeneracijsko srečanje 24. in 25. maja v Ljubljano. Zbor je nagovoril tudi g. Vinko Polak iz DU Kamnik in izrekel povabilo letošnje srečanje gorenjskih upokojencev v Snoviku konec avgusta. Predsednik DU Radomlje, g. Martin Capuder, je pohvalil delo društva in kolesarje povabil na skupne akcije in druženje. Predsednik DU Dob, g. Feliks Lampret, pa je izpostavil prednost majhnega društva in zaželel dobro sodelovanje še naprej.

Občnega zbora se je udeležila tudi predstavnica KS Vir, ga. Marija Radkovič, ki je pohvalila delo društva in prisotne povabila k sodelovanju z vsemi društvi v KS Toma Brejca Vir. Društvo ZB Vir in gasilsko društvo Vir je zastopal g. Franci Kerč in prinesel lepe pozdrave in željo za nadaljnje sodelovanje.

Avtorica: Lili Jazbec; Foto: Lili Jazbec

Tagi