Citrarke in kitaristke v Arboretumu

Svetovnemu dnevu glasbe, 21. junija 2020, smo se tudi vse glasbene skupine citrark in kitaristk Društva Lipa Domžale, Univerze za trete življenjsko obdobje, pod vodstvom Damjane Praprotnik, prof.,  poklonile z zaključnim letnim koncertom v Arboretumu Volčji Potok.

Rahel dež je preprečil marsikateremu glasbe željnemu poslušalcu, da bi se koncerta udeležil. Vendar so bili nekateri vztrajni, tako kot  izvajalci in tudi organizatorji, ki so se tik pred nastopom odločili prestaviti prizorišče v  bližnji šotor. Delno so ga izpraznili in hitro pripravili prostor nastopajočim ter tistim, ki so se kljub dežju odzvali vabilu k poslušanju spevnih, zimzelenih skladb.

Izvedli smo 25 skladb, ob nekaterih smo še zapeli. Naši solistki Ivi in Martina sta kot običajno, prejeli posebno močan aplavz.  Z nami so zapeli tudi poslušalci, a vrisk posameznikov je še potrdil veselje in zadovoljstvo ob  poslušanju naš glasbe, četudi se z njo ukvarjamo le ljubiteljsko. Na koncu, namesto dodatka, pa smo izzvali našo mentorico Damjano, da je na citrah zaigrala skladbo Sestavljena polka, avtorja Karlija Gradišnika. Nekateri so jo slišali prvič, sicer pa mnogi prvič izpod njenih prstov.

Glasba je v tistem deževnem nedeljskem dopoldnevu v Arboretumu zvenela tako, da je še dolgo odmevala med božansko lepimi  vrtnicami, in v vseh nas, izvajalcih ter poslušalcih.

Avtor: Anica Justinek; Foto: Društva Lipa Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi