Citrarke in kitaristke Društva Lipa navdušile Ribničane

Glasbene skupine citer in kitar Društva Lipe Domžale, pod vodstvom Damjane Praprotnik, smo v februarju 2020, pričele s spomladanskim ciklusom nastopov.

Ime Društva Lipe, Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale smo za začetek ponesle na Notranjsko. Mlajši skupini, Zlati zven in Tesere, pa tudi predstavnice literarnega krožka, smo v petek, 21. februarja 2020, razveselile oskrbovance Doma starejših občanov in domačine v Ribnici. Tam so svoja otroška leta preživljali nekateri znani Slovenci (F.Prešeren, Z.Kvedrova, J.Gallus.), pa tudi naša kolegica Marija, ki nam je omogočila spoznavanje njenega rojstnega kraja od blizu.

Poslušalci naše glasbe so bili ganjeni ob zimzelenih skladbah, zapeli so z nami, nam navdušeno ploskali in posamezniki so izjavili, da so komaj zadrževali solze. Neka oskrbovanka je na koncu pristopila do nas in nam zaupala, da bi se za domsko oskrbo odločila že veliko prej, če bi bila seznanjena z glasbenimi dogodki in gostovanji naše skupine. Sledilo je povabilo, da se znova kmalu vidimo.

Pred nami, mlajšo glasbeno skupino pa so še nastopi v četrtek 26. februarja v MGC Bistrica v Domžalah, v torek, 3. marca v DU Trzin, 20. marca na OŠ Dragomelj ter 3. aprila zvečer v KD Moravče. Če vas je pritegnilo in vam dopušča čas, vljudno vabljeni, pridružite se nam v eni  od dvoran.

Avtor: Anica Justinek

Komentarji uporabnikov
Tagi