Čistilna akcija na Homcu

V soboto, 6. aprila 2019, smo se homški skavti udeležili čistilne akcije na Homcu. Zbrali smo se ob 9.00 pri gasilskem domu na Homcu, kjer smo se razdelili v skupine, dobili rokavice, vreče za smeti in vrečko čokoladic za na pot, ki nam je bila v odlično motivacijo. Nato se je naša skupina odpravila po gozdu na Homški hrib in sproti pobirala odpadke. Le-teh je bilo manj, kot smo pričakovali, zato smo delo kar hitro opravili.

Ni nas presenetilo, da smo največ odpadkov našli v okolici pokopališča. Večinoma so bile to sveče, plastični lončki za rože, plastične vrečke in ikebane, ki jih ljudje namesto v zabojnike za odpadke vržejo kar v gozd. Naše vreče so se nato skoraj prehitro polnile. Potem smo odšli še do jezu na Kamniški Bistrici, kjer smo malicali in se srečali z drugimi skupinami, posedali na klopeh in se pogovarjali ter med seboj delili najbolj nenavadne najdbe odpadkov. Skupaj smo nato še enkrat na hitro pogledali, če je kje še kakšen odpadek in se s polnimi vrečami ter z nasmehom na obrazu vrnili na cilj. Pri gasilskem domu nas je pričakalo zelo slastno kosilo. Bili smo lačni, zato smo ga z užitkom pojedli ter veselo kramljali. Bili smo zadovoljni, ker smo počistili Homški hrib, da je zopet čist in urejen.

Vesela sem, da je naša okolica zopet čista. Upam, da se bomo v naslednjih letih ljudje vedno bolj zavedali resnega problema z odpadki, jih za seboj vedno pospravili ter jih reciklirali. Tako bomo ohranjali čisto naravo in poskrbeli, da bodo tudi prihodnje generacije lahko živele v tako lepem svetu.

Avtor: Monika Loboda

Komentarji uporabnikov
Tagi