Čistilna akcija in Pozdrav pomladi učencev OŠ Dragomelj

V soboto, 7. aprila 2018, je bila v skladu s šolskim koledarjem delovna sobota. Učenci OŠ Dragomelj so se udeležili čistilne akcije, ki je ta dan potekala na območju celotne občine Domžale. Po skupinah so pobirali smeti ob šoli ter tudi na širšem območju – predvsem ob poteh in cestah proti Šentpavlu, Mali Loki, Pšati in Podgorici.

Ob 11.00 so se na ploščadi pred šolo zbrali gledalci (starši, stari starši, prijatelji in znanci), kjer so učenci od 1. do 5. razreda zapeli pomladi in daljšim dnevom v čast. Po pevskem programu smo si lahko s sladkimi dobrotami, ki so jih ob mentorstvu učiteljic, pripravili učenci, nasitili trebuščke.

Po Pšati so nato učenci ob pomoči gasilcev spuščali plavajoče izdelke. Videli smo vse od majhnih »navadnih« jadrnic do pravih mojstrovin, ki so jih učenci izdelali v šoli ali doma.

S prispevki, ki so jih obiskovalci namenili v šolski sklad želimo otrokom iz družin s slabšim socialno ekonomskim statusom omogočiti čim več dejavnosti, ki bi jim sicer bile nedosegljive. Za vse učence pa želimo s sredstvi šolskega sklada šolo popestriti in urediti tako, da se bodo v njej dobro počutili.

Avtor: Metka Murn

Komentarji uporabnikov
Tagi