Češminke in Notice v tržiško Hišo prijaznih ljudi prinesle toplino

Na povabilo Folklorne skupine Karavanke so se plesalke skupine Češminke, ki jih vodi Boža Bauer in delujejo pod okriljem Društva Šola zdravja ter Društva Lipa Domžale, skupaj s skupino citrark Notice, pod vodstvom Petra Napreta, ki ravno tako delujejo pod okriljem Društva Lipa Domžale, odzvale povabilu in nastopile v Domu Petra Uzarja v Tržiču, domu starejših občanov, kjer so tamkajšnjim oskrbovancem popestrile dan.

Nastopajočim in prisotnim so dobrodošlico izrekli župan Občine Tržič Borut Sajovic, direktorica doma dr. Anamarija Kejžar, predsednik Društva Lipa Domžale Marjan Ravnikar in predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič. Program je povezovala Tina Detej.

Češminke sta na nastopu spremljala Mila Živulovič (harmonika) in Janez Vrenjak (orglice). S svojim plesom so Češminke požele aplavz navdušenih prisotnih, prav tako niso bile nič manj navdušenja deležne citrarke Notice ter domača plesna folklorna skupina, ki deluje pod vodstvom Metke Knific Zaletelj. Nekaj dobre volje je med prisotne prinesla tudi Moravška Mara. Po končanem programu se je druženje nadaljevalo ob prijetnem klepetu in dobrem prigrizku.

Hvala nastopajočim in organizatorjem dogodka. Bilo je prijetno!

Avtor: Vinko Bizjak

Tagi