Čarobnost je pri nas doma

Kdaj, če ne sedaj?

Ni konca, brez začetka in ni ga začetka, brez konca. Igra besed, ki v sebi nosi pomembno sporočilo. Vsak zaključek prinese spoznanje in vsak začetek novo upanje. In leto, ki se počasi izteka, bo kmalu nadomestilo novo. Vmes pa številni dogodki, druženja in tisti drobni trenutki, ki včasih minejo kot bi mignil, vendar za seboj pustijo pomemben pečat. Tisto čarobno izkušnjo in prečudovit, v večnost zapisan spomin, ki ga vsak izmed nas skrbno hrani in zapisan v srcu, nosi s seboj. Drobne malenkosti, kot so topla beseda, stisk rok, iskren objem, lep nasmeh, prijazna beseda in sproščeno druženje. Medsebojna pomoč, spodbuda in podpora, ki so še kako pomembni in dobrodošli v trenutku, ko oseba skuša upodobiti svoj navdih in kreativnost. Konkretizirat tisto neopisljivo ali izrekljivo, ki pa je »tam« in si želi biti spoštovano in upoštevano. Tako v svoji različnosti, kakor tudi unikatnosti.

V adventnih venčkih so vtisnjeni spomini, občutki, doživetja, ljubezen in vse, kar stanovalci MGC Bistrica so. Z njihovo pomočjo lahko izrazijo sebe, zanje pa se konkretizira njihova kreativnost, navdih in predstava.

Izdelava adventnih venčkov in/ali okraskov, je v tem prazničnem času, le eden izmed načinov, s katerimi lahko vsak izmed nas izrazi delček sebe in ga na ta način (po)deli z drugimi. V vsakem izdelku se namreč skrivajo spomini, ki jih nosimo s seboj. Misli, obogatene z izkušnjo in občutji, ter upi, združeni z lepimi željami, ki nam pomagajo zreti naprej.

Božično – novoletna krasitev MGC Bistrica

V torek, 26. novembra 2019, bo za MGC Bistrica pomemben dan. V družbi stanovalcev bodo pričeli s krasitvijo avle in drugih skupnih prostorov. Z novo, zimsko podobo in praznično (pre)obleko, si želijo pričarat domačnost, sproščenost, čarobnost in magičnost prihajajočih prazničnih dni. Lepo vabljeni v torek, 26. novembra 2019, ob 10.00 uri na skupno, začetno božično – novoletno krasitev avle MGC Bistrica.

Joga – nekaj za dušo, um in telo

Kljub temu, da je bilo prelitega že veliko črnila in da so bile izrečene že mnoge besede in trditve, ostaja joga zelo skrivnostna disciplina. Njen izvor je znan, razsežnosti in oblike pa še ne povsem raziskane, zato so se v MGC Bistrica odločili, da jo bodo pobliže spoznali. Začenši z uvodnim predavanjem, ki bo v sredo, 27. novembra 2019, ob 10.30 uri. Lepo vabljeni.

Druženje z babico

Ste kot otroci radi prisluhnili pravljici? Z navdušenjem spremljali prigode in dogodivščine junakov, ki vam jih je z nežnim in pomirjujočim glasom približala babica? Vse to in še več, je dolgoročni projekt »Druženje z babico«, ki je nastal ob združitvi moči MGC Bistrica in Osnovne šole Domžale. V uri skupnega druženja, otroci vstopijo v svet, ki ga ne poznajo. Pogovor z babico pa se spremeni v medsebojno spoznavanje, izmenjavo izkušenj ter doživetij. »Druženje z babico« poteka 1 krat tedensko v skupnih prostorih MGC Bistrica.

Avtor: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi