Čarobno in magično taborjenje v Turnšah

V Turistično in rekreativnem društvu Turnše-Češenik so tudi letos za otroke pripravili najboljši možen zaključek šolskega leta in sicer v obliki tradicionalnega tabora na obrobju vasi Turnše. Letošnjega tabora, ki so ga naslovili Harry Potter, se je udeležilo 46 otrok, nad njimi pa je bdelo 12 vodnikov. Skupaj so spoznavali taborniške veščine in odkrivali svet slavnega čarovnika Harrya Potterja.

Tradicionalno, že 24. taborjenje za najmlajše, je potekalo od četrtka, 25. do nedelje 28. junija 2020, na obrobju vasi Turnše. To je tisti tabor, kje se otroci vsako leto za štiri dni prelevijo v skoraj čisto prave tabornike, ko se čez dan igrajo in spoznavajo raznorazne tematike, ki jih v teh štiriindvajsetih letih ni manjkalo. Poleg spoznavanja taborniških veščin, čofotajo v bazenu, se spuščajo po drči, v preteklosti pa so se že podali tudi s kanuji po jezeru. Najbolj pa jim prija to, da se vedno kaj novega naučijo in predvsem zabavajo. Skupaj s prijatelji po taborniškem večernem ognju namesto v domači postelji noči prespijo v šotorih na tankih blazinah.

Taborovodja Luka Kotnik je za naš portal povedal, da so letos ustvarili res pester izbor magičnih in čarobnih dogodkov, ki so jih ustvarjali skupaj. Otroci so tudi letos noči preživeli v šotorih, se učili taborniških veščin, zraven pa so se naučili tudi kakšno čarovnijo, spoznali čarovniški šport quidditch … Poleg otrok iz Turnš in Češenika, se tega taborjenja radi udeležijo tudi otroci iz bližnje in daljše okolice, ki želijo nekaj dni v družbi sovrstnikov preživeti v naravi.

Jani Jeraj, predsednik Turistično rekreativnega društva Turnše – Češenik je dejal, da je zelo vesel, da je tabor, ki sta ga pred 24. leti začela njegova sestra in oče, vsako leto polno številčno zaseden. Veseli ga tudi, da imajo tako dobre voditelje in animatorje, saj so ti, ki so zadnjih nekaj let animatorji, kot otroci začeli pred desetletjem taboriti ravno na taboru v Turnšah. Zanimivih dogodivščin po besedah Jeraja tudi letos ni manjkalo. Otroci so imeli v taboru na voljo sokove in vodo, hrano pa so jim dostavljali iz družinskega podjetja Katering Kovač.

Ob našem prihodu so otroci preizkusili v čarovniškem športu quidditch, ki so jim ga prikazali tekmovalci iz Kluba Emona Argonauts, nato pa je sledilo pospravljanje tabora, saj je bil danes zadnji dan taborjenja. So si pa bili otroci ob slovesu enotni, da se drugo leto spet srečajo na tem mestu, kjer jih bodo pričakale nove dogodivščine.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi