Božiček s spremstvom obiskal domžalske otroke

V Češminovem parku je že postavljena vas za božične jaslice, ki bodo na ogled v nedeljo, 22. decembra 2013. In ta lepo postavljena vas je bila enkratno ozadje za Božička, ki je včeraj zvečer s spremstvom obiskal polno ploščad otrok s starši.

Stojnice na prireditvi so vabile k ogledu. Dobilo se je od domačega mila, medu in medenih izdelkov, do vročega čaja, potice in krofov, pa tudi lepo izdelane torbice in razni nakit se je dal dobiti. Bila je tudi kočija z dvema iskrima konjema, ki je bila lepo osvetljena z večbarvnimi led diodami in je vozila otroke po ploščadi parka.

Malo pred 17. uro se je ploščad v Češminovem parku začela polniti. Kljub rahlemu rosenju je prišlo veliko otrok s straši. Zanesenjaki s Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan, so zaigrali igrico o jelenčku Rudolfu. »Kdo bo vlekel sani, če ni jelenčka s svetlečim rdečim noskom?« Hitro ga je bilo potrebno poiskati, saj se Božič približuje, darila se pripravljajo, jelenčka pa od nikoder. Ko ga končno najdejo, družno pokličejo Božička in ta je prišel čez hrib na prizorišče.

Po nekaj besedah o dobrih delih, pridnosti, ni pozabil niti na stolpnico, ki mu je pogorela streha in stanovanja, je obdaril otroke s sladkarijami in mandarinami. Vse je presenetil tudi kratek a lep ognjemet. Božiček se je s palčki nato pomešal med množico, kjer je delil darila in se slikal z otroci. Kot je poudaril Božiček, če so bili otroci pridni, ne bo to samo današnje darilo za Božič, ampak jih bo zagotovo kaj čakalo tudi pod smrečicami.

Otroci s starši so po končani prireditvi veseli in polni vtisov ter tudi pričakovanj odšli domov…

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi