Bliža se projekt medgeneracijskega sodelovanja – Simbioz@ 2012

Občina Domžale se bo tudi v tem letu, ki ga je Evropska unija določila za leto aktivnega staranja prebivalstva, pridružila projektu Simbioz@. Gre za vseslovenski prostovoljski projekt računalniškega opismenjevanja starejših, ki bo potekal med 15. in 19. oktobrom letos.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

Projekt naj bi povezal mlajšo in starejšo generacijo, doprinesel k dvigu računalniške pismenosti starejših ter ustvarjal kulturo medgeneracijske solidarnosti, ki jo bodo mladi lahko prenašali naprej in tako ustvarjali družbeno blaginjo.

Občina Domžale je v lanskem letu pri tem projektu že uspešno sodelovala in zaznala pozitivno naklonjenost tako prostovoljcev kot tudi udeležencev projekta Simbioz@.

Ena od lanskoletnih udeleženk izkušnjo opisuje kot izredno pozitivno. In pravi: »Naučila sem se rokovati z elektronsko pošto, ki sem jo čez celo leto pridno uporabljala. Uporabljati znam brskalnik Google in poiskati slike.«

Poleg osnov uporabe računalnika, brskanja po spletu in elektronske pošte bo letos program obogaten še s temama družbeni mediji in mobilna telefonija. Vsi, ki bi radi svoje znanje delili s starejšimi ali bi radi omenjena znanja prejeli ste vabljeni, da svojo prijavo sporočite lokalnim organizacijam, ki bodo dogodek podprle. Lokacije v Občini Domžale na katerih bo potekal projekt Simbioz@ so Knjižnica Domžale, Srednja šola Domžale in Osnovna šola Rodica Domžale. O ostalih lokacijah vas bomo obveščali sproti.

S prijavo na spodnjo povezavo lahko navežete stik z lokalnimi organizacijami.
http://simbioza.eu/lokacije.php?regija=10

Tagi