Ambasadorka nasmeha, gospa Irena Koren v vrtcu Urša

Lepo zimsko jutro se je nasmihalo. Otroci iz skupine »želvice« smo nestrpno pričakovali obisk gospe Irene Koren s svojo psičko Išo. Iša ni običajna psička. Iša je terapevtski pes, ki Ireni pomaga pri njenem prostovoljnem delu z otroki, odraslimi in starejšimi, ki potrebujejo pomoč na različnih področjih: pri branju, za zbranost, za motivacijo ali pa le za druženje in varnost.

Najprej smo Išo spoznali – kakšna je, katere so njene značilnosti, kaj rada je, kje živi, koliko je stara; nato smo spoznali njene naloge, ki jih ima v vlogi terapevtskega psa. Njene naloge sta skupaj z lastnico podkrepili s prikazi. Naloge do svojega psa pa ima tudi lastnik in gospa Irena se te naloge še kako dobro zaveda.

Iša rada posluša otroško petje, pusti se razvajati, božati, obožuje sprehode in rada je urejena. Za vse to so poskrbeli otroci sami. Prinesli so ji vodo, jo sprehodili, božali in imeli priložnost, da jim je iz roke pojedla sladek priboljšek. Nagradila nas je s priklonom in glasom. Da Iša ni običajen pes, smo se prepričali, ko nam je drug za drugim s tačko namenjala »petko.« Osvojila je tudi tiste otroke, ki so sprva zadržano le opazovali.

To je dan, ki si ga bomo zapomnili vsi. Predvsem pa smo hvaležni gospe Ireni, da nam je pobliže prikazala pomen prostovoljnega dela, ki je še kako pomemben, da se ga zavemo že v dobi otroštva. Prav je, da nas ne razveseljujeta le blišč ali zunanja podoba prazničnega decembra, temveč tudi, da nas povezuje pomoč do sočloveka, solidarnost in veselje do lepega, pa četudi je navzven še tako preprosto.
Kdor ima rad ljudi, ima rad živali. To se je prepletalo tudi v naših mislih. Iskrena hvala vsem, ki svoj čas namenjate tistim, ki ga potrebujejo in izkušnje delite z nami najmlajšimi, ki smo okno v svet.

Hvala Ireni Koren, ki je del društva ambasadorjev nasmeha ter optimizem in njen očarljiv pogled in nasmeh pripeljala v naš vrtec.

Vzgojiteljici Andreja Ropotar Jagodic in Andreja Grčar

Komentarji uporabnikov
Tagi