28. Državno tekmovanje iz znanja logike

V soboto, 19. 10. 2013, je na OŠ Domžale potekalo državno tekmovanje iz znanja logike. Že osemindvajsetič se je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije v reševanju logičnih in lingvističnih nalog pomerilo več kot 110 sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev iz 20 šol domžalsko – kamniške regije.

Na uradnem sprejemu ob 9.00 v avli šole so tekmovalce in njihove mentorje sprejeli podžupanja ga. Andreja Jarc Pogačnik, ravnatelj OŠ Domžale g. Uroš Govc in letošnja organizatorica tekmovanja učiteljica ga. Urška Tavčar.

Program je vodil Gašper Poljanšek, ki ni le učenec OŠ Domžale ampak tudi tekmovalec v kategoriji devetih razredov. Sprejem sta popestrila dva učenca OŠ Domžale z dvema glasbenima točkama. Luka Štiftar in Špela Hribar sta v duetu zaigrala skladbo z naslovom Igra, in sicer Špela na klavirju in Luka na violino. Za konec pa je Špela zaigrala še na kitaro in nam zapela All these things I hate.

Po sprejemu so se učenci odpravili v razrede in dve šolski uri zbrano reševali tekmovalne naloge. Verjamem, da so učenci po končanem tekmovanju odšli domov zadovoljni in polni prijetnih vtisov.

Občini Domžale se iskreno zahvaljujemo za darila, ki so jih podarili tekmovalcem.

Avtor: Urška Tavčar; Foto: Robert Čuk
Tagi