1. Hroščkov festival postregel z zanimivimi dogodivščinami

V soboto, 15. septembra 2018, je bilo v Češminovem parku ponovno veselo, saj je tam potekal prvi Hroščkov festival. Pester program za velike in male otroke, ki se je odvijal v naravi, v zeleni oazi našega mesta, je bil poln zabave in zanimivih dogodivščin.

1. Hroščkov festival, ki je potekal v organizaciji Službe za turizem Občine Domžale, na njem pa so sodelovala številna domžalska društva in organizacije ter še nekateri povabljeni goste, je ponudil pester program aktivnega doživljanja prostega časa v sklopu ustvarjalnih delavnic, gledališkega in plesnega programa, glasbenih nastopov ter številnih športno obarvanih aktivnostih in tekmovanj, ter družinskih izletov po tematskih poteh.

Na glavnem odru so se tekom dneva zvrstili številni nastopajoči, ki so poskrbeli, da je bil dan kar se da pravljičen in barvit ter seveda hroščkov. Otroci iz Vrtca Dominik Savio, Otroška folklorna skupina KD Domžale, navijaški skupini Sovice in Leaders ter plesalci Plesnega studia Impulz Domžale in Plesne šole Miki so poskrbeli za plesne ritme, pri tem se jim je večkrat pridružil tudi Hrošček Simon z ostalimi maskotami. Otroke sta zabavala tudi Pika Nogavička in Ribič Pepe, ki sta poskrbela za pravo otroško rajanje. V pravi pravljični svet pa je otroke popeljal muzikal Pepelka. Na glavnem odru so se predstavile še kotalkarice Kotalkarskega kluba Pirueta in mladi karateisti Karate kluba Domžale.

Nič kaj manj pestro in zabavno pa ni bilo tudi v neposredni bližini glavnega odra, saj se je celoten Češminov park za to priložnost preimenoval v Hroščkovo deželo. Otroci so se lahko skupaj s hroščkom Simonom, Grinijem in ostalimi maskotami ter s Pikinimi prijatelji: Anico, Tomažem, Indijanko Tiso, Gusarko Meo, Zamorskim kraljem in škratkom Slikarčkom, tam zabavali ves dan. Na voljo so bile hroščkove ustvarjalne delavnice, hroščkova slikarska delavnica, hroščkov lepotilni kotiček, hroščkove družinske igre, hroščkova igralnica, hroščkov plesni oder, hroščkov živalski vrt, hroščkova ambulanta, hroščkova alpinistična enota, hroščkova jamarska enota, hroščkovi policaji, hroščkov vodni park, hroščkov adrenalinski kotiček in hroščkova fresh okrepčevalnica. Za vse te hroščkove delavnice so poskrbela razna domžalska društva in organizacije.

Ne smemo pa pozabiti, da je na nebu sijalo tudi hroščkovo sonce, ki je kmalu po začetku hroščkove prireditve le pogledalo izza hroščkove megle. Skratka, v Hroščkovi deželi je bil na hroščkovo soboto res pravi hroščkov dan.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; video: Simona Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi