Adrenalin na Urbanem gladiatorju tekel v potokih

Po premierni in zelo uspešni izvedbi dogodka v lanski sezoni, se je tudi letos v sklopu občinskega praznika v Domžale vrnil adrenalin in akcij poln Urbani Gladiator. Mesto, kjer še vedno gostimo najbolj zagnano ekipo, ki se udeležuje ne le vseh Urbanih gladiatorjev v Sloveniji, temveč tudi redno obiskuje SPARTAN RACE dogodke v tujini.

Start in cilj sta bila tudi letos pred Športnim centrom TEN TEN Domžale. Tako so se v soboto, 16. aprila 2016, ob 11. uri na pot po prelepi domžalski pokrajini, ob osi Kamniška Bistrica in ob potoku Rača in Pustovki ter skakalnic Ihana in vagona ter nazaj v TEN-TEN, podali številni ljubitelji adrenalina in akcije. Prijavilo se je namreč 84 ekip s skupno okoli 380 tekmovalci. 

Pred tekmo je vse navzoče pozdravil in jim zaželel čim več užitka in adrenalina na poti, domžalski župan Toni Dragar. Za tiste, ki so se z gladiatorjem šele spoznavali in jim je glavna zabava in druženje, je bila kratka trasa 8.5 km s cca. 20. ovirami ravno pravšnja. Tisti, ki so potrebovali več adrenalina in radi testirajo svoje meje in meje sotrpinov, pa gredo po navadi vedno na najdaljšo traso. PRO trasa je bila dolga tokrat 13.5 km in ni poznala šale.

Res lep, pol adrenalina, veličastni dogodek je poskrbel za vse; od skoka čez ognjene zublje, skoki čez visoke ovire, bredenja po Rači, spuščanja po foliji po hribu, premetavanja gum, prečkanja avtoceste po odvodnih jaških in še mnogo več ovir je čakalo tekmovalce, vse pa je potekalo v prelepi naravi v okolici Domžal. Pridih igram pa je pridodalo tudi vreme. Na kar nekaj točkah so se tekmovalci okrepčali z bananami ter vodo. Še zadnje dejanje, ki je bilo praktično najtežje pa je bilo tik pred ciljem, kjer so morali gladiatorji pod napetimi žicami, v katere so spuščali sunke električnega pastirja, po blatu prilesti poligon. Blata so imeli na sebi na kile, za kar so na koncu dogodka gasilci poskrbeli, da so z tekmovalcev sprali vso umazanijo, ki se je nabrala na trasah.

Sicer pa so na vseh točkah za varnost in red ter za popestritev dogodka (ogenj, zalivanje po foliji z žajfnico in vodo …) skrbeli tudi gasilci iz vseh društev Gasilske zveze Domžale.

Dogodek, ki je res našprical adrenalina, so tekmovalci zaključili v Ten-Tenu, kjer je vsak tekmovalec prejel gladiatorsko medaljo pa tudi okrepčilo.

Več foto utrinkov z dogodka si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Filip Špendl, Miro Pivar; video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov