18. srečanje veteranov Gasilske zveze Domžale

Gasilska zveza Domžale in PGD Žeje – Sveta Trojica tradicionalno vsako leto v dvorani gasilskega doma Žeje – Sveta trojica priredita sprejem za gasilske veterane iz vseh gasilskih društev Gasilske zveze Domžale. Letos je srečanje gasilskih veteranov potekalo že 18. zapored. Srečanje je hkrati tudi odlična priložnost za druženje in obujanje spominov.

18. srečanje veteranov Gasilske zveze Domžale je v dvorani gasilskega doma Žeje – Sveta Trojica potekalo v petek, 14. novembra 2014. Na srečanju, ki se ga je udeležilo veliko število gasilskih veteranov, je najprej vse navzoče pozdravil predsednik Komisije za veterane pri GZ Domžale, Franc Pirnat, nato je poročilo o delu veteranov v preteklem letu podal častni predsednik GZ Domžale, Marjan Slatnar. Navzoče so pozdravili tudi častni poveljnik GZ Domžale Janez Breceljnik, Ivan Lebar iz GZ Moravče, Ciril Podmilšak iz GZ Lukovica, Janez Vidic iz gasilske regije Ljubljana III ter podpredsednik GZ Domžale, Tone Pavlič.

Med uradnim delom srečanja je bilo izvedeno tudi družabno tekmovanje, ki ga je vodil Tine Žabnikar. Ženske in moške ekipe posameznih gasilskih društev so tekmovale v navezavi ročnika, spajanje cevi na trojak in metanje torbice v cilj. Najboljšim trem ekipam v moški in ženski konkurenci so podelili medalje. Na oder so povabili tudi najstarejše tri prisotne gasilke in gasilce ter jim podelili medalje. V kulturnem programu so sodelovali Gregor Trojanšek na harmoniki in recitatorka Anja Rožič. Prav tako so vsem prisotnim na velikem platnu predstavili fotografije in video posnetek letošnje velike občinske zaščitno reševalne vaje, ki je potekala konec meseca oktobra na območju Krtine.

Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev, za katero so več kot odlično poskrbeli domači gasilci. Za dobro voljo pa je poskrbel ansambel Namig.

Rezultati družabnega tekmovanja (prve tri ekipe iz vsake kategorije):

Veteranke:
1. PGD Rova
2. PGD Jarše – Rodica 2
3. PGD Jarše – Rodica 1

Veterani:
1. PGD Dob
2. PGD Žeje – Sveta Trojica
3. PGD Jarše – Rodica
 

Več foto utrinkov iz srečanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov