16-letna Pia Lovrič osvojila turnir ITF v Firencah

Pia Lovrič, 16-letna Domžalčanka je naslednja iz vrste odličnih slovenskih teniških mladink zdajšnje in preteklih generacij, ki se je okronala z naslovom zmagovalke turnirja ITF. Slavila je prvič v karieri in to na močnem turnirju 2. ranga v italijanskih Firencah.

Na spletnem portalu Teniške zveze Slovenije so zapisali, da je Pia Lovrič v finalu s 6-1 6-2 premagala 17-letno Italijanko Saro Ziodato, 103. mladinko sveta. Pia je celoten turnir odigrala odlično in v petem poskusu, prvem na turnirju drugega ranga, zmagala. Zajeten kupček točk jo bo na novi mladinski svetovni teniški lestvici pripeljal okrog 60. mesta.

»Pia je na zadnjih devetih srečanjih zabeležila osem zmag in en poraz, na lestvici ITF pa se bo utrdila na prvem mestu med slovenskimi igralkami. Letos ima tudi že zagotovljena nastopa na turnirjih za grand slam v Parizu in Wimbledonu in tudi tam lahko, če bo obdržala formo, pričakujemo izvrstne izide. Ker bo v konkurenci mladink nastopala še prihodnje leto jo lahko na lestvici ITF kot naslednjo Slovenko pričakujemo med najboljšimi mladinkami sveta,« so še zapisali na spletnem portalu Teniške zveze Slovenije.

Miha Ulčar; Foto: Facebook

Komentarji uporabnikov
Tagi