Rumenosrčne uvodni ciklus treh preizkušenj zaključile z novo zmago

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je uvodni ciklus treh preizkušenj zaključila z novo zmago in bo reprezentančni premor preživela na vrhu lestvice. Rumenosrčne so na prvi domači tekmi sezone premagale ŽNK Cerklje.

Radomljanke so na domači zelenici hitro prevzele nadzor nad igro, mrežo Cerkljank pa so prvič zatresle v šesti minuti tekme. Sara Gradišek je žogo prejela pred kazenskim prostorom, po spretnem preigravanju pa je z 11 metrov zadela v spodnji levi kot Lare Rozman.

Gostiteljice dvoboja so tudi zatem nadaljevale s prevlado. V deseti minuti je po odličnem predložku Ane Gerjolj poskušala Naja Poje Mihelič, a je Lara Rozman odbila strel, nato pa je zaustavila še strel Margit Kosirnik. V 16. minuti je Naja Poje Mihelič prodrla po desni strani igrišča, Tajda Hlebec pa je po predložku na oddaljenejšo vratnico streljala mimo gola. Dve minuti kasneje je bila po podaji Margit Kosirnik uspešnejša Naja Poje Mihelič, ki je po strelu z bližine podvojila domačo prednost.

V 20. minuti je bila po protinapadu nevarna Laura Šenk, a je bila Lara Rozman na pravem mestu. V 27. minuti je prečnik preprečil veselje Lei Dolinar, ki je odlično udarila s 30 metrov. V 30. minuti je Katarina Gadnik streljala preko vrat, minuto zatem pa so rumene prišle do kazenskega udarca. Enajstmetrovko je priigrala Naja Poje Mihelič, z bele točke pa je bila zanesljiva Katarina Gadnik. V končnici prvega polčasa so bile nevarne še Katarina Gadnik, Tajda Hlebec in Lea Dolinar, a se izid ni več spremenil.

V drugem polčasu je prva zapretila Tajda Hlebec, a je njen strel z leve strani ukrotila Lara Rozman. V 56. minuti se je gorenjska mreža tresla še četrtič, a gol Laure Šenk ni obveljal zaradi prepovedanega položaja, devet minut kasneje pa je strel Šenkove zaustavila vratarka Cerkelj. Je pa bila razigrana vezistka Radomelj natančnejša v 71. minuti, ko je s 25 metrov zadela s pomočjo desne vratnice. Tri minute kasneje je po kotu z glavo zapretila Katarina Gadnik, kmalu zatem pa še Sara Gradišek.

V končnici tekme so se Radomljanke veselile še štirih zadetkov. V 77. minuti je Naja Poje Mihelič podala z leve strani igrišča, pred vrati Gorenjk pa se je odlično znašla Margit Kosirnik. Dolgoletna članica kluba se je v sredinem pokalnem obračunu z Ajdovkami veselila prvega zadetka v dresu članske ekipe, tokrat pa je prvič zabila še v državnem prvenstvu. Dve minuti kasneje je strel Laure Šenk v mrežo potisnila Maša Osojnik, v 82. minuti pa smo dočakali še en osebni mejnik. Po kotu Laure Šenk se je članskega prvenca razveselila Lori Škulj. Končni izid tekme je v 88. minuti postavila Naja Poje Mihelič, ki je po prostem strelu Lee Dolinar zadela z glavo.

»Tekma je bila podobna prejšnjima dvema. Zopet smo morali veliko napadati in smo imeli vse niti igre v svojih rokah. Srečanje smo uspešno pripeljali h koncu, dosegli smo osem zadetkov, zato smo zelo zadovoljni. Znova se je izkazalo, da znamo raznovrstno igrati v napadu, plod tega so različne strelke in veliko priložnosti na različne načine. To nas zelo veseli, to je velika kakovost trenutne ekipe, da bomo lahko tekom sezone na različne načine znali napadati in dosegati gole. Veseli tudi to, da nasprotnicam v obrambi zaenkrat ne dopuščamo veliko situacij. S takim pristopom je treba nadaljevati,« je po tretji zmagi sezone dejal Aljaž Gornik.

Zdaj sledi reprezentančni premor, prvenstvo pa se bo za Radomljanke nadaljevalo 10. ali 11. septembra, ko bodo vnovič gostovale v Ajdovščini.

ŽNK RADOMJE MEDEX – ŽNK CERKLJE 8:0 (3:0)

Strelke: Sara Gradišek (6′), Naja Poje Mihelič (18′, 88′), Katarina Gadnik (32′), Laura Šenk (71′), Margit Kosirnik (78′), Maša Osojnik (79′), Lori Škulj (82′).

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Tinkara Testen (69′ Lori Škulj), Tisa Podkrajšek (78′ Ajda Kličić), Lea Dolinar, Sara Gradišek, Laura Šenk, Margit Kosirnik (78′ Katjuša Kern), Tajda Hlebec (69′ Tajda Hlebec), Naja Poje Mihelič. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Cerklje: Lara Rozman, Hana Lebar, Simona Jelovšek, Špela Perčič (52′ Ajda Robas), Zala Šenk (60′ Pia Repnik), Neža Čebašek, Marcela Kos, Ines Rozman, Hana Feratović, Klavdija Trdina, Maja Ševo (41′ Nevena Višić). Trener: Primož Štrajhar.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

Tagi