Prvo gostovanje rumene družine na Bonifiki po treh letih, se je zaključilo z zmago kanarčkov

PLTS, 7. Kolo: Koper - Domžale 2:0

Prvo gostovanje na Bonfiki po maju 2017, se je zaključilo z zmago domačih. Kanarčki so prvi zadetek dosegli v 26., drugega pa v 52. minuti. V obeh primerih je natančno meril napadalec Nardin Mulahusejnović. Pri Domžalah je prvič po povratku zaigral Gaber Dobrovoljc, nastopila sta tudi rekovalescent Slobodan Vuk in Matej Podlogar, ki je odigral 100. tekmo v dresu rumene družine.

‘Tokrat nismo bili na želenem nivoju. Že od samega začetka tekme je bilo preveč živčnosti in individualnih tehničnih napak ter tudi samih odločitev v igri. To je obenem botrovalo k vodilnemu zadetku Kopra, ki v takšni tekmi ogromno pomeni, toda fantom nimam kaj zameriti. Pokazali so željo, poizkušali smo tudi s pomočjo menjav, vendar preprosto nismo bili pravi. Če smo lahko bili pred tedni razočarani, ker nam ni uspelo, gre tokrat za tekmo, kjer glede na prikazano ne moremo obžalovati neuspeha,” je po srečanju 7. kola Prve lige Telekom Slovenije dejal glavni trener Dejan Djuranović.

Po slabšem prvem polčasu je sledila malce boljša predstava v drugem, toda mreža Kanarčkov se ni zatresla. Povišanje domače prednosti na 3:0 je sredi drugega dela igre z odličnim posredovanjem preprečil tudi vratar Grega Sorčan: ”Fantje dobro trenirajo, vselej je prisotna prepotrebna želja, toda naleteli smo na nasprotnika, ki se je po vodstvu dobro postavil v obrambni blok. Koper je uspešno zapiral vse poti do svojega gola, sami pa tekom celotnega dvoboja nismo uspeli najti pravega načina oziroma zaključka. V okvir vrat smo dejansko merili samo enkrat, zato kaj več ne gre pričakovati. Kljub vsemu sem prepričan, da bomo v naslednjih srečanjih znova prikazali občutneje boljšo predstavo in igro, ki smo jo gojili v preteklih tekmah ter da bomo ob tem tudi uspešni.”

Po porazu na Obali varovance Dejana Djuranovića nov tekmovalni izziv čaka že v sredo, ko bo na sporedu osmina finala Pokala Union. Dvoboj z Beltinci bo odigran ob 14. uri: ”Tekme se hitro vrstijo. Že v sredo nas čaka pokal, nato konec tedna dogajanje nadaljujemo s prvenstvenim srečanjem proti Muri. V pokalnem tekmovanju je cilj jasen. Proti Beltincem smo v vlogi favorita in to moramo na igrišču tudi upravičiti. V Prekmurje odhajamo po zmago in uvrstitev v naslednji krog, šele nato lahko razmišljamo o nadaljnji pripravi,” je sklenil 52-letni strateg.

Besedilo in foto: Nejc Berce/NK Domžale

 

Tagi