Kvalitetna predstava z bogato vsebino

Luka Koper – Domžale 1:3

Nogometaši Domžal nadaljujejo z odličnimi predstavami po drugem reprezentančnem odmoru v sezoni. Po zmagah proti velenjskemu Rudarju in Krškemu so bili varovanci Simona Rožmana premočni tudi za Koper. Slednji je sicer na Bonifiki povedel že v 65. sekundi, a to rumenih, ki so tokrat nastopili v modrih dresih, ni zmotilo. Preobrat so zrežirali že v prvem, piko na i pa postavili v drugem polčasu in slavili z izidom 3:1.

Gol Courageja Pekusona v uvodu druge minute tekme je bil za dvakratne prvake manjši šok, a po dobrih desetih minutah igre so že začeli prevzemati vajeti igre v svoje noge. Z disciplinirano, agresivno in kombinatorno igro so domače potisnili na svojo polovico in si pripravili številne priložnosti. Agresivne kozličke je reševal vratar Vasja Simčič, ki pa je bil prvič brez moči v 39. minuti, ko je po podaji Žana Majerja s kota z glavo v polno meril Gaber Dobrovoljc. Vsega šest minut pozneje, tik pred koncem prvega polčasa, pa so gostje zasluženo povedli. Po imenitni akciji Majerja, Jureta Matjašiča in Lucasa Maria Horvata je slednji postavil izid prvega polčasa. Koprčani so znova zapretili v prvi minuti drugega dela igre, v nadaljevanju pa so bili znova premočni samozavestni Domžalčani, ki so si pripravili veliko priložnosti, izkoristili pa ''le'' eno. V 60. minuti je imenitno podajo Jureta Balkovca s prostega strela izkoristil Dobrovoljc, ki je prvič v članski konkurenci dosegel dva gola na eni tekmi. 

''Šola, ki bi nas lahko drago stala, se je obrnila v naš prid. Ekstremno sem vesel, da smo po slabem začetku tekme nadaljevali po naših notah, saj smo nasprotnika prisilili, da se nam je podredil. Vesel sem tudi za fante, ki so skozi celotno srečanje, ne glede na gibanje rezultata, prikazali zelo kvalitetno predstavo z bogato vsebino. Bili smo maksimalno organizirani in imeli popoln nadzor nad tekmo. Priigrali smo si veliko priložnosti, tako da nadaljujemo v dobrem ritmu. Vesel sem za igralce, saj vsi ponujene priložnosti zelo dobro izkoriščajo. Začeli so uživati v naši zgodbi in lahko smo zelo zadovoljni,'' navdušenja po novi zmagi, sedmi na klopi Domžal, ni skrival trener Simon Rožman, ki je v tem tednu dosegel dve gostujoči zmagi: ''Upam, da bomo na vsakem gostovanju igrali tako dobro. Poskrbeti moramo , da gledalci v naši igri ne bodo uživali le na domačem stadionu, ampak tudi na gostovanjih.''

Domžalčani prav veliko časa za slavje ne bodo imeli, saj jih že v torek ob 17:15 čaka naslednja preizkušnja. Na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala bo tekmec Krško, ki so ga rumeni na stadionu Matije Gubca premagali z izidom 2:0: ''Po vsaki tekmi moramo najprej preveriti zdravstveno in psihično stanje igralcev. Med njimi moramo poiskati tiste, ki so popolnoma zdravi in bodo v torek maksimalno motivirani. Torkova tekma zame ni povratna v pokalu, ampak je ena izmed tekem, na katerih želimo pokazati dobro vsebino, takšno kot jo kažemo v zadnjem obdobju. Igralce bom opozoril na nevarnosti pokalnega tekmovanja, po drugi strani pa so že sami dovolj izkušeni, da vedo za vse skrivnosti svojega poklica. Hkrati so tudi visoko motivirani in željni pokazati, da imajo določeno vrednost na slovenskem nogometnem zemljevidu,'' je zaključil Rožman, ki ne odstopa od svoje filozofije napadalnega nogometa. Domžalčani so pod njegovim vodstvom dosegli že 26 golov oziroma kar 2,9 gola na tekmo!

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Žiga Zupan; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi