Kadetinje ŽNK Radomlje nadaljujejo zmagoviti niz

Ekipa deklet do 17 let je še naprej pri polnem izkupičku. Tokrat so v tekmi 7. kroga na domačem igrišču premagale ekipo Primorja. Rumene so bile boljše s 3-0, dva gola je dosegla Ana Milović, letos pa je že pri 24 golih.

Tekma je potekala v pravem poletnem vremenu, podobno pa sta bili razigrani tudi obe ekipi. Prve so zapretile Radomljanke, strel Ane Milović je vratarka gostij Jana Ličen obranila. V 11. minuti pa so se v imenitni priložnosti znašle gostje, ko se je po podaji Andreje Winkler v prostor pred Pio Božič sama znašla Anja Žvokelj, domača kapetanka pa se je izvrstno izkazala z obrambo.

Prvi zadetek so domače dosegle v 15. minuti, ko je po akciji treh Radomljank Mance Suhoveršnik, Nine McQuarrie in Sare Adam slednja prišla do strela, vratarka je žogo nekako uspela odbiti, le-to pa je nato v gol pospravila Ana Milović. Domače igralke so se nato razigrale in si kmalu priigrale kar nekaj priložnosti za dosego zadetka, a sta bile Ana Milović in Lara Klopčič nenatančni, pri strelih Nine McQuarrie in Mance Suhoveršnik pa je bila uspešnejša gostujoča vratarka. Velja omeniti še poskus Lare Klopčič z glavo, a ji je veselje preprečila prečka.

V drugem delu igre pa so igralke v rumenem stopile na plin in si kmalu priigrale priložnost, ko je Evi Vodušek po prodoru v kazenski prostor gostij strel ubranila vratarka Jana Ličen. Radomljanke pa so podvojile vodstvo v 47. minuti srečanja, ko je po predložku Sare Adam z leve strani z glavo zadela Manca Suhoveršnik. Končni rezultat pa je v 51. minuti postavila Ana Milović z močnim strelom pod prečko s 30 metrov.

V naslednjem krogu pa Radomljanke čaka tekma na Koroškem, na Ravnah se bodo namreč pomerile z ekipo Fužinarja. Tekma bo na sporedu po reprezentančnem premoru in sicer 4. novembra.

7. krog Lige deklet do 17 let
Športni park Radomlje
ŽNK Radomlje – Primorje 3-0 (1-0)

Gledalcev: 50
Strelki: Milović 15., 19., Suhoveršnik 47.

ŽNK Radomlje: Božič (K), Bizilj (Mencinger 45.), Klopčič, McQuarrie (Belavić 61.), Kličić, Milović, Vodušek, Adam (Kovač 69.), Urankar (Čibej 61.), Pečovnik, Suhoveršnik (Šere 53.). Trener: Gregor Mohar.

Avtor: A.S.; Foto:Rok Zore
Tagi