Zlata domžalčanka Lucija Hribar poskrbela za navdušenje v Kopru

Prvi dan finalnih nastopov na svetovnem pokalu v Kopru je prinesel izjemne uspehe za slovenske gimnastičarje. Lucija Hribar, domžalčanka in športnica leta 2023 občine Domžale, je osvojila zlato medaljo na dvovišinski bradlji, medtem ko je Luka Bojanc dosegel bron na krogih.

Hribarjeva je s svojo odlično vajo na dvovišinski bradlji navdušila sodnike in osvojila prvo mesto. “S svojo vajo sem zelo zadovoljna, saj mi je uspela bolje kot v kvalifikacijah, tudi seskok je bil lepši. Zelo sem vesela, da je prišlo veliko gledalcev navijati zame, in ponosna sem, da sem lahko nastopala doma,” je dejala bodoča olimpijka, ki je osvojila svojo prvo zlato medaljo v svetovnem pokalu. Priznala je, da je bilo najbolj naporno čakanje na preostale nastope tekmic, a se je na koncu trud izplačal: “Še kar ne morem verjeti, da mi je uspelo priti do zlate medalje. To je odlična popotnica za naprej.”

Solz sreče ni mogla skriti niti njena trenerka Nataša Retelj: “Vrhunsko. Na koncu se je izšlo za zlato medaljo in sem res vesela, izjemno vesela. Prvič je tudi himna zaigrala zanjo.”

Poleg Hribarjeve in Bojanca sta v finalu tekmovala še Anže Hribar, ki je dosegel četrto mesto na parterju, in Gregor Rakovič, ki je bil peti na konju z ročaji. Iz Gimnastične zveze Slovenije so sporočili, da so zelo ponosni na dosežke svojih tekmovalcev, ki so ponovno dokazali, da spadajo med najboljše v svetu gimnastike.

Vir: siol.net

Karin Božič Zupančič; Foto: www.alesfevzer.com

 

Tagi