Plesni klub Miki na državnem prvenstvu osvojil 24 medalj

od tega 10 naslovov državnih prvakov

Letošnje državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije v modernih tekmovalnih plesih se je odvijalo v dveh delih na dveh različnih lokacijah. V prvem delu, od 25. do 27. 6,  so se v Dobrovi predstavile plesalke ART disciplin, torej plesnih stilov kot je jazz, show dance, modern in orientalski ples, v drugem delu, od 28. 6. do 1. 7., pa so v Medvodah tekmovali plesalci STREET disciplin. 129 plesalcev Plesnega kluba Miki se je predstavilo s sedemdesetimi tekmovalnimi točkami in kar 24-krat stalo na zmagovalnih stopničkah.

Že prvi dan, 25. 6., so plesalke prejele sedem medalj, štiri pokale so sodniki namenili našim show dance plesalkam s koreografijami trenerk Eve Gorjup in Petre Ravbar, tri zlate pa so prejele naše orientalske plesalke pod vodstvom pedagoginje Andree Zanardi. V močni konkurenci sta na najvišjo stopničko stopili Pia Svetic in Hana Oblak v kategoriji show dance duo mladinci. Otroška show dance formacija z naslovom Mix it up! je osvojila drugo mesto, mladinska show formacija When you play Ouija… pa je pristala tik pod stopničkami, na četrtem mestu. Plesalke male show dance skupine Humanity for sale, v koreografiji Eve Gorjup, so ubranile naslov državnih podprvakinj, Hana Oblak pa je dodala še bronasto medaljo med solistkami. Orientalke plesalke so med malimi skupinami s točko Habiba in Al andalus osvojile kar dve zlati medalji, prav tako solo mladinka Brina Zanoškar-Jaksić.

Od petka do ponedeljka, 28. 6.-1. 7., je državno prvenstvo 2024 v STREET plesnih disciplinah potekalo v Športni dvorani Medvode. V disciplinah hip hop, popping in break dance smo skupaj prejeli kar 11 medalj in pokalov. Naši break dance plesalci pod vodstvom Indi Mužič so osvojili tri medalje, zlato je prejela otroška skupina Str8up crew, bronasto mladinski dvojec Timotej Vodlan in Tilen Jemec ter otroški solist Jan Gaspari. Sledili so tekmovalci electric boogie-ja oziroma popping-a, ki jih vodi Andraž Mrak ter plesalci najštevilčnejše kategorije hip hop-a. Niko Andrejek je postal državni mladinski prvak med popping ter državni podprvak med hip hop solisti, skupaj s Simonom Osolnikom pa še podprvak med mladinskimi popping dvojicami. Liam Eusebio Junkar je osvojil dve srebrni medalji, eno za popping solo, drugo za hip hop solo battle med mladinci. Kaja Turk je v izjemni konkurenci 45 hip hop mladinskih solistk postala državna podprvakinja. Tudi v otroški kategoriji smo dobili državnega prvaka med hip hop solisti – Gabra Rebolja. Navdušili so tudi članski hip hop plesalci trenerjev Martina Sorga in Tatjane Gajanović, saj se je članski dvojec, Žiga Farkaš in Ana Levačič, v hudi konkurenci parov uvrstil v finale in pristal na drugi stopnički, mala skupina FLEX pa je ostala tik pod njimi, na četrtem mestu. Ponosni smo tudi na napredek članske formacije KETAMINE, ki se je uvrstila na osmo mesto.

Zadnji dan smo v disciplini street dance show-a, pod trenerskim tandemom Andraža Mraka in Anje Jurić, od sedmih tekmovalnih točk, osvojili še šest medalj. Predstavili smo se z dvema mladinskima in eno otroško formacijo. Največji uspeh je dosegla mladinska formacija z naslovom The one with a magic lamp, sicer aktualni svetovni prvaki, ki se je v močni konkurenci zavihtela na sam vrh in ubranila naslov državnih prvakov, druga, I wish i had…, pa je pristala na 8. mestu. Poleg tega sta naslov državnih prvakov ubranila tudi Gaber Rebolj in Patricija Flis med otroškimi dvojicami, še eno zlato pa je dodal Inti Bau Martini, ki je zmagal med mladinskimi solisti. Plesalci otroške formacije Sam doma so odlično odplesali in postali državni podprvaki, Patricija Flis ter Kaja Turk in Claudia Smrekar pa so domov odnesle še medaljo bronaste barve.

Medaljisti Plesnega kluba Miki:

Street dance show formacija mladinci:

  1. mesto – The one with a magic lamp

(koreografija: Anja Jurić in Andraž Mrak)

Break dance team otroci:

  1. mesto – Str8up crew

(trenerka: Indi Mužič)

Generalno – Oriental MIX mala skupina:

  1. mesto – Habiba

(koreografija: Andrea Zanardi)

Generalno – Oriental show mix male skupine:

  1. mesto – Al andalus

(koreografija: Andrea Zanardi)

Show dance duo starejši mladinci:

  1. mesto – Pia Svetic in Hana Oblak

(koreografija: Eva Gorjup)

Street dance show duo:

  1. mesto – Gaber Rebolj in Patricija Flis

(koreografija: Anja Jurić in Andraž Mrak)

Street dance show solo starejši mladinci:

  1. mesto – Inti Bau Martini

(koreografija: Anja Jurić in Andraž Mrak)

Hip hop solo dečki:

  1. mesto – Gaber Rebolj

(trenerja: Andraž Mrak in Anja Jurić)

Orietalski plesi solo mlajše mladinke:

  1. mesto – Brina Zanoškar-Jaksić

(koreografija: Andrea Zanardi)

Electric boogie solo mlajši mladinci:

  1. mesto – Niko Andrejek
  2. mesto – Liam Eusebio Junkar

(trener: Andraž Mrak)

Show dance mala skupina mladinci:

  1. mesto – Humanity for sale

(koreografija: Eva Gorjup)

Show dance formacija otroci:

  1. mesto – Mix it up!

(koreografija: Eva Gorjup in Petra Ravbar)

Street dance show formacija otroci:

  1. mesto – Sam doma

(koreografija: Anja Jurić in Andraž Mrak)

Hip hop duo člani:

  1. mesto – Žiga Farkaš in Ana Levačič

(koreografija: Martin Sorgo)

Hip hop solo mlajše mladinke:

  1. mesto – Kaja Turk

(trenerja: Andraž Mrak in Anja Jurić)

Hip hop solo mlajši mladinci:

  1. mesto – Niko Andrejek

(trener: Andraž Mrak)

Hip hop solo battle mlajši mladinci:

  1. mesto – Liam Eusebio Junkar

(trener: Andraž Mrak)

Electric boogie duo starejši mladinci:

  1. mesto – Simon Osolnik in Niko Andrejek

(koreografija: Andraž Mrak)

Street dance show duo mlajši mladinci:

  1. mesto – Claudia Smrekar in Kaja Turk

(koreografija: Anja Jurić in Andraž Mrak)

Street dance show solo deklice:

  1. mesto – Patricija Flis

(koreografija: Anja Jurić in Andraž Mrak)

Break dance duo otroci:

  1. mesto – Timotej Vodlan in Tilen Jemec

(trenerka: Indi Mužič)

Break dance solo otroci:

3.mesto – Jan Gaspari

(trenerka: Indi Mužič)

Show dance solo starejše mladinke:

  1. mesto – Hana Oblak

(koreografija: Eva Gorjup)

Vabimo vas, da si vse rezultate Mikijevih plesalcev ogledate tukaj.

Navdušeni in ponosni smo na vse enkratne plesalce, na njihov napredek ter naše trenerje, ki so plesalce vrhunsko pripravili: Andraža Mraka, Anjo Jurić, Evo Gorjup, Petro Ravbar, Indi Mužič, Andreo Zanardi, Martina Sorgo, Tatjano Gajanović in Anejo Pirš. Hvala staršem za izkazano zaupanje trenerjem in klubu ter najboljšo spodbudo in navijanje. Vsem iskreno čestitamo in držimo pesti za odlične nastope na mednarodnih tekmovanjih, ki bodo na vrsti že jeseni.

Za podporo se zahvaljujemo tudi Občini Domžale in Zavarovalnici Triglav.

Anja Jurić; Foto: Plesna šola Miki

Tagi