Petra Pavlič na Dunaju osvojila bron!

Uspešna tudi Sara Žnidaršič.

Na Dunaju je potekalo mednarodno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži Grand Prix Wien. Med slovenskimi predstavnicami sta se tekmovanja udeležili članici Težkoatletskega kluba Domžale Petra Pavlič in Sara Žnidaršič, ki je tako za domžalski klub opravila krstni nastop v tujini. Gre za mednarodno tekmovanje, ki se ga vsako leto in tudi tokratno ni bilo izjema, udeležijo najvidnejša imena olimpijskega dviganja uteži na stari celini.

Petra Pavlič je v močni konkurenci s tremi državnimi rekordi 81 kg v potegu, 96 kg v sunku in 177 kg v olimpijskem biatlonu osvojila bronasto odličje. To so letos že njene druge stopničke na mednarodnem prizorišču! Zaostala je le za zmagovalko iz Norveške Marit Ardalsbakke in domačinko Alino Novak. Izkazala se je tudi Sara Žnidaršič, ki se je zelo pogumno spoprijela s težkim železjem. V potegu je dvignila spodobnih 40 kg, v sunku pa 48 kg. S tem rezultatom je povsem upravičila zaupanje trenerja, ki je presodil, da je dovolj pripravljena tudi že za nastope v tujini.

Petra Pavlič je po tekmovanju povedala: »To je bilo prvo tekmovanje po poletnem tekmovalnem premoru. Priprave so bile kot kaže uspešne, saj sem poleg osnovne fizične priprave, ki sem se ji posvečala preko poletja ohranila tudi solidno tehnično izvedbo, kar je dober temelj za drugi del sezone, ki bo kot kaže kar natrpan s tekmovanji «.

Veselje je bilo vidno tudi v izjavi Sare Žnidaršič: » Pred tekmo je bilo prisotne nekaj treme, še nikoli nisem nastopila v tako močni konkurenci. Z disciplino poteg sem uspešno opravila, nekoliko mi je žal le za sunek, saj sem bila zelo blizu na 50 kg. S Petro sva trenirali celo poletje, vendar se je vsaka ura treninga več kot obrestovala in tako bila poplačana z mednarodno izkušnjo «.

Kmalu se bodo pričela tudi tekmovanja na domačih prizoriščih, v goste v Domžale drugo nedeljo v septembru prihaja klub IZTA iz Ljubljane. Tekmovanje se bo pričelo ob 10.00.

Avtor: V. O.; Foto: TAK Domžale

Tagi