Petra Pavlič in Peter Dobnik postavljala državne rekorde!

Domžalam je pripadla čast gostiti Pokal Slovenije v olimpijskem dviganju uteži. Gre za posamično tekmovanje, kjer ni kategorij, temveč se določi le absolutni zmagovalec oziroma zmagovalka, na podlagi posebnega izračuna sinclair točk. Navedene točke pa so pokazatelj kakovosti rezultata, ne glede na težo, ki jo ima tekmovalec.

Prvo mesto v ženski kategoriji je prepričljivo osvojila Petra Pavlič, ki je v svoji kategoriji ponovno izboljšala državne rekorde. V potegu je dvignila 82 kg, v sunku pa 97 kg. Skupaj je v olimpijskem biatlonu dvignila kar 179 kg, kar pomeni, da je postavila kar dva državna rekorda v potegu in seštevku. Tudi v sunku pa je sicer državna rekorderka s 100 kg. Skupno je napravila 238 sinclair točk, pred Anjo Rus iz KDU Olimpije (210 točk) in Niko Rejc, ravno tako KDU Olimpija (200 točk). Na tekmi je debitirala še ena članica TAK Domžale Sara Žnidaršič z zelo spodbudnim rezultatom 43 kg v potegu in 50 kg v sunku.

Med moškimi je zanesljivo slavil Peter Dobnik iz TAK Domžale. V potegu je dvignil 143 kg, v sunku pa 162 kg, kar je pomenilo nov državni rekord v olimpijskem biatlonu s 305 kg v kategoriji do 96 kg. Skupaj je dosegel okroglih 360 sinclair točk, pred Žanom Krofličem iz KDU Jeklo (353 točk) in Maticem Debeljakom iz KDU Olimpije (331 točk). Za TAK Domžale je nastopil še Gregor Šnajder, ki brez zgrešenega dviga in suvereno potegu zmogel 105 kg, v sunku pa 135 kg. Za domače je nastopil tudi Mark Vinčec Slejko, ki je šele letos postal član TAK Domžale, vendar je imel pred tem že nekaj izkušenj iz dviganja uteži. Po včlanitvi v klub je izdatno izboljšal tehniko in se izkazal z zelo spodobnimi 91 kg v potegu in 112 kg v sunku. Lepe dvige so prikazali še Črt Turk Pintar (68 kg+85 kg), Feilong Che (65 kg+75 kg) in Aljaž Schlaimer (60 kg+80 kg).

Petra Pavlič je po tekmovanju povedala: »V potegu sem imela dober občutek že na ogrevanju, zato nisem pomišljala pri napovedi državnega rekorda. Uspel mi je tehnično brezhiben dvig. Na treningih pred tekmo nisem nikoli dvignila več kot 77 kg, vendar me tekma dodatno motivira, tako, da je vse lažje. V sunku sem 97 kg v tretjem poskusu napovedala, zaradi postavitve državnega rekorda na 179 kg v seštevku. Noge so zdržale, tako da sem izpolnila cilj,« je še smeje dodala.

Peter Dobnik je bil videti zelo zadovoljen, za dodatno motivacijo sta ga prišla spodbujat tudi starša, ki sta se pripeljala s Ptuja. Tako je dejal: »V drugem poskusu na potegu sem zgrešil 140 kg, vendar sem čutil, da sem zaradi manjše napake, po nepotrebnem zgrešil dvig. Zato sem napadel 143 kg in uspel. Vem, da sem blizu tudi 145 kg, vendar nisem toliko tvegal, ker je šlo tudi za zmago. V sunku je bilo kar napeto, a sem ohranil mirnost, pa tudi noge so zdržale 162 kg. Sedaj bom opravil priprave za vrhunec prvega dela sezone, kjer se bova s Petro zastopala slovensko reprezentanco na tekmovanju Alpe Adria v Splitu«.

Po prvi tekmi je svoje navdušenje izlila Sara Žnidaršič: »Pred tekmo je bilo prisotno nekaj treme, vendar je po prvem dvigu hitro izginila. Veliko pomoči sem prejela od sotekmovalk, tako da je bilo vse lažje. Vsakič znova se veselim treningov v klubu, res sem vesela, da sem našla tako prijetno in s strokovnim znanjem podkovano druščino izvrstnih športnikov.«

Tekmovanj pa v Domžalah še ni konec. V soboto, 15. junija, se bo ob 10.00 pričelo odprto mednarodno prvenstvo Domžal. Tekmovanje bo potekalo v Dobu v čudoviti dvorani Hiše na travniku. Tekmovali bodo gostje iz Slovenije, Avstrije, Srbije in Madžarske.

Vabljeni!

Avtor: Valentin Orešek; Foto: TAK Domžale

Tagi