Letos bomo na olimpijskih igrah navijali tudi za domžalska športnika

Olimpijske igre bodo po sto letih ponovno potekale v Parizu, od 26. julija do 11. avgusta. Slovenska reprezentanca, v kateri sta tudi športna gimnastičarka Lucija Hribar in lokostrelec Žiga Ravnikar, je že prispela v Francijo. Obema smo zaželeli uspešne nastope.

Lucija Hribar trenira v Gimnastičnem društvu Zelena Jama in je večkratna državna prvakinja v mnogoboju. Lani je osvojila bronasto medaljo na parterju na svetovnem pokalu v Mersinu, letos pa prvo mesto na dvovišinski bradlji v Kopru. Gimnastična zveza Slovenije jo je lani imenovala za najboljšo telovadko leta. Tekmovati bo začela 28. julija.

Žiga Ravnikar iz Lokostrelskega kluba Kamnik je na olimpijskih igrah v Tokiu 2020 osvojil 33. mesto. Letos je na svetovnem pokalu v Antalyi dosegel 7. mesto, kar je najvišja slovenska moška uvrstitev v tarčnem lokostrelstvu. Njegov prvi dan tekmovanja bo 25. julij.

Lucija trenira gimnastiko že 16 let, želja po olimpijskih igrah pa se je pojavila postopoma. Pomembno vlogo je imela podpora trenerke Nataše Retelj in družine. Žiga trenira od leta 2007, na olimpijske igre pa je prvič pomislil leta 2012, ko je njegov prijatelj Klemen Štrajhar tekmoval v Londonu. Priprave pred olimpijskimi igrami se od običajnih treningov razlikujejo predvsem po sistematičnosti.

Žiga, ki je že tekmoval v Tokiu, pričakuje manjšo nervozo kot prvič, saj tokrat ve, kaj pričakovati. Lucija se veseli nove izkušnje in pričakuje najboljši možni rezultat brez padcev. Po olimpijskih igrah bosta oba vzela kratek dopust, nato pa nadaljevala s treningi in pripravami na nove tekme.

Obema želimo uspešne nastope in odlične dosežke.

Ines Pušnik

Tagi