Kamničanke po šesti zaporedni naslov državnih prvakinj

Odbojkarice Calcit Volleyja, ki bodo v letošnji sezoni skušale še šestič zaporedoma osvojiti naslov državnih prvakinj, skupaj že devetič, bodo svojo prvo tekmo v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske v novi sezoni igrale v soboto. Ob 17.30 bo njihov gost Ankaran, ki v Kamnik prihaja s pomlajeno zasedbo.

V pomlajeni zasedbi v primerjavi z lansko sezono bodo v letošnji igrale tudi kamniške odbojkarice. Njihove vrste so zapustile kapetanka Andjelka Radišković, Lucille Charuk, Katja Banko, Ula Gorjup in Julija Grubišić Čabo. Namesto njih bosta trener Bruno Najdič in njegov pomočnik Simon Krakar lahko računala na edino tujko v ekipi, ameriško korektorico Eve Sarah Kerschenbaum ter štiri igralke in druge kamniške ekipe, Tino Topič, Zalo Špoljarič, Anjo Maček in Ateno Gojak. V pripravljalnem obdobju veliko tekem niso odigrale, dejstvo pa je, da rezultatsko, tu mislim na turnirja v Nyiregyhazi in v Novi Gorici niso bile prav uspešne.

»V prvi pripravljalni tekmi proti Herceg Novem smo prikazale dobro igro, boljšo, kot smo pričakovale, v nadaljevanju pa ni šlo ravno vse po naših željah. Toda to je obdobje, ko veliko delamo na telesni pripravljenosti in uigravanju, kajti ekipa je na novo sestavljena, tako da bomo potrebovale nekaj časa, da pridemo v formo. Lani smo sezono začele odlično in do finala pokala igrale dobro odbojko, nato pa smo začele padati. Na koncu smo le osvojile naslov državnih prvakinj, prav slabše igre ob koncu prvenstva pa so bile opomin za letošnjo sezono, ko bomo morale dobro formo držati do konca prvenstva,« je o trenutno pripravljenosti svoje ekipe dejala Sara Najdič, nova kapetanka Calcit Volleyja.

Z izjemo Kerschenbaumove, ki sicer igra za izraelsko reprezentanco in se je ekipi pridružila v začetku septembra, so bile druge kamniške odbojkarice na pripravah prisotne od prvega dne, 12. avgusta. »Z vidika klubske sezone je to vsekakor dobro, kajti na ta način smo imele več časa, da se spoznamo in da se uigramo. Dejstvo je, da bo ekipa manj izkušena od lanske in na nama s Saro Hutinski, ki sva zdaj najstarejši v ekipi, je, da pomagava novinkam pridobiti zmagovalno miselnost in da se je potrebno dokazovati na vsakem treningu in vsaki tekmi. Pred igralkami, ki so prišle iz naše druge ekipe, bo zdaj večja odgovornost, kajti cilji v Calcit Volleyju so vedno najvišji in naredili bomo vse, da jih izpolnimo,« izkušena organizatorica igre kamniške ekipe ne beži od odgovornosti.

Konkurenca bo v novi sezoni še večja kot v lanski, kajti GEN-I Volley se je zelo okrepil, tu je seveda še OTP banka Branik, ki vsako leto stremi k najvišjim uvrstitvam, nevarnejši bo tudi SIP Šempeter. »Mislim, da bo liga letos bolj izenačena, toda vse bo odvisno od nas samih. Če bomo svojo igro dvignile na raven, ki smo jo spodobne igrati in če bomo to držale do konca sezone, lahko ubranimo naslov. Kako igrajo Mariborčanke v novi zasedbi, še nismo videle, smo pa zato spoznale moč Novogoričank na njihovem turnirju, ampak kot pravim, vse bo odvisno od nas samih, vse bo v naših rokah,« je prepričana Najdičeva.

Tudi letošnja sezona bo za Kamničanke izredno naporna, kajti ob obeh domačih tekmovanjih bodo branile prvo mesto v srednjeevropski ligi, še drugo leto zaporedoma pa jih čaka nastop v ligi prvakinj. V njej sreče z žrebom niso ravno imele, kajti proti VakifBank Istanbulu in Vero Volleyju Milanu bodo težko iskale presenečenje, zato pa morda lahko prve zmage v najmočnejšem klubskem tekmovanju nadejajo proti ekipi, ki se bo v skupino B uvrstila iz kvalifikacij. V prvi tekmi so odbojkarice portugalskega Porta doma s 3:0 premagale najboljšo špansko ekipo, Gran Canaria.

»V ligi prvakinj ne more biti lahkih tekem, je pa res, da smo spet v svoji skupini dobili dve ekipi, ki se realno lahko potegujeta za evropski naslov. Naša priložnost bo dejansko ena od ekip, ki se bo v skupinski del tekmovanja prebila iz kvalifikacij, sicer pa v ligi prvakinj nimamo česa izgubiti in bomo lahko igrale sproščeno. Lani smo na večini tekem igrale dobro, to dobro igro smo prenesle tudi v prvi del sezone, v nadaljevanju sezone, ko v njej nismo več igrale, tudi naše predstave niso bile več tako dobre,« se navkljub težkemu žrebu igranja v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju veseli Najdičeva.

Calcit Volley v sezoni 2024/25

  • Podajalki: Sara Najdič, Tina Topič.
  • Sprejemalke: Maša Pucelj, Asja Šen, Naja Boisa, Anja Maček.
  • Blokerke: Sara Hutinski, Lara Rituper, Neja Čižman.
  • Korektorica: Eve Sarah Kerschenbaum.
  • Prosti igralki: Zala Špoljarič, Atena Gojak.
  • Trener: Bruno Najdič, pomočnik trenerja: Simon Krakar

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Tagi